Όταν σε «αδειάζουν» οι πολίτες της χώρας σου, ακόμη και οι «εθνικές» επιχειρήσεις, τότε το φιάσκο είναι δεδομένο. Πρόκειται για ένα κανόνα που δεν θα μπορούσε να μην ισχύει στην περίπτωση της Ιαπωνίας, των Ολυμπιακών Αγώνων που ξεκινούν εκεί την ερχόμενη Παρασκευή και ενός από τους ομίλους που αποτελούν παγκόσμιο σύμβολο της οικονομικής της ισχύος: Την Toyota.
«Είναι γεγονός ότι η Toyota δεν θα παραβρεθεί στην τελετή έναρξης και η απόφαση ελήφθη συνυπολογίζοντας πολλούς παράγοντες, μαζί και της πλήρους έλλειψης θεατών» ανέφερε εκπρόσωπος της αυτοκινητοβιομηχανίας, για να προσθέσει, επίσης, ότι «δεν πρόκειται να προβάλλουμε οποιεσδήποτε διαφημίσεις που να σχετίζονται με τους Αγώνες στην Ιαπωνία».
Δυνατό «χαστούκι»
Τι «χαστούκι», αλήθεια! Και πόσο πιο δυνατό και οδυνηρό μπορεί να γίνει για τους κυβερνώντες! Ειδικά όταν οι πληροφορίες κάνουν λόγο για συνολικά 60 ιαπωνικές επιχειρήσεις οι οποίες έχουν καταβάλει πάνω από 3 δισ. δολάρια για χορηγία, τώρα το ξανασκέφτονται, καθώς δεν θέλουν να αμαυρώσουν το όνομα και τη φήμη τους συνδέοντάς τα με μια διοργάνωση η οποία προμηνύεται τεράστιο φιάσκο…
Η τελευταία δημοσκόπηση, που δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα Asahi, δικαιολογεί απολύτως τους φόβους τους. Σύμφωνα με αυτή, πάνω από τα δύο τρίτα των Ιαπώνων (68%) αμφιβάλλουν για το κατά πόσο η κυβέρνηση και η ολυμπιακή επιτροπή μπορούν να φέρουν σε πέρας το καθήκον της διοργάνωσης των Αγώνων, σε τόσο ιδιαίτερες και δύσκολες συνθήκες.
Επιπλέον, πάνω από τους μισούς (55%) εξακολουθούν να δηλώνουν αντίθετοι στη διεξαγωγή τους και ζητούν είτε τη νέα αναβολή είτε την οριστική τους ακύρωση. Πρόκειται για μια άποψη την οποία δείχνει να συμμερίζεται και σημαντικό τμήμα του επιχειρηματικού κόσμου, καθώς το Τόκιο διάγει την τέταρτη περίοδο έκτακτης ανάγκης από το ξέσπασμα της πανδημίας.
Επέλαση κρουσμάτων στο Ολυμπιακό Χωριό
Από την επέλαση του ιού, μάλιστα, δεν γλιτώνουν ούτε οι αθλητές και οι ξένες αντιπροσωπείες. Για του λόγου το αληθές, οι αναφορές για κρούσματα στις τάξεις τους πληθαίνουν διαρκώς – από τις αρχές Ιουλίου, έχουν αναφερθεί επισήμως 58 θετικά περιστατικά, στα οποία περιλαμβάνεται και το χθεσινό, που αφορά παίκτη της εθνικής ομάδας βόλεϊ της Τσεχίας.
Υπενθυμίζεται ότι στο Ολυμπιακό Χωριό θα κληθούν να συμβιώσουν για αρκετές ημέρες περίπου 11.000 άνθρωποι (κυρίως αθλητές), κάτι που σημαίνει ότι μπορεί άνετα να μετατραπεί σε υπερμεταδότη και να τινάξει όλη τη διοργάνωση στον αέρα – ακόμη και αφού θα έχει ξεκινήσει και προχωρήσει.
Σαν να μην έφταναν αυτά τα προβλήματα, το Τόκιο αντιμετωπίζει και ένα πολιτικό «πονοκέφαλο», μετά την ανακοίνωση του προέδρου της Νοτίου Κορέας, Μουν Τζάε-ιν, να μην επισκεφθεί την Ιαπωνία για τους Αγώνες. Αιτία (ή αφορμή;) ήταν η δημοσιογραφική πληροφορία ότι ένας διπλωμάτης στην ιαπωνική πρεσβεία της Σεούλ ισχυρίστηκε πως ο Μουν «αυνανιζόταν», επιχειρώντας να σχολιάσει τις προσπάθειές του να βελτιώσει τις διμερείς σχέσεις.
Μετά από όλα αυτά, δεν έχουν άδικο εκείνοι που λένε ότι οι Ολυμπιακοί του Τόκιο βρίσκονται ήδη στη… ΜΕΘ και η αναπνοή τους υποστηρίζεται τεχνητά με αναπνευστήρα!
Latest News
Πόσα έχασε ο Μάικλ Τζόρνταν πουλώντας την τεράστια έπαυλή του στο Σικάγο
Ακόμη και για είδωλα όπως ο Μάικλ Τζόρνταν δεν είναι κάθε τελευταία βολή πετυχημένη
Βαγγέλης Μαρινάκης: Να έχεις το πνεύμα του νικητή κάθε στιγμή, να μην ξεχνάς τις ρίζες σου, να μην παραιτείσαι ποτέ
Οι Αγγλοι υποκλίνονται στον «Βασιλιά του Πειραιά», στον ηγέτη της Νότιγχαμ Φόρεστ με το διεθνώς αναγνωρισμένο Sky Sports, να αφιερώνει ντοκιμαντέρ και αμέτρητους επαίνους. «Meeting Marinakis»: Ο Βαγγέλης Μαρινάκης σε μια αποκαλυπτική συνέντευξη γεμάτη πάθος, όραμα, αλήθεια και ανθρωπιά.
Πώς η Ελλάδα θα μπει στην τουριστική βιομηχανία του γκολφ
Ο τουρισμός του γκολφ και τα οφέλη στην οικονομία - Τι λέει ο ο πρόεδρος του ΣΕΤΕ Γιάννης Παράσχης
Χρωστάει και ο... Ρονάλντο; - Η μήνυση που κατέθεσε γιατρός εναντίον του
Γιατρός από την Αγγλία κατέθεσε μήνυση στον Κριστιάνο Ρονάλντο για οφειλές από θεραπείες που του είχε προσφέρει τη σεζόν 2021-2022
Τα πολλαπλασιαστικά οφέλη του γκολφ - Γιατί υστερεί σε ανάπτυξη στην Ελλάδα
Η περαιτέρω ανάπτυξη του γκολφ στην Ελλάδα μπορεί να προσφέρει αξιοσημείωτα οφέλη, αλλά έρχεται αντιμέτωπη με σημαντικές προκλήσεις, διαπιστώνεται σε μελέτη του ΙΟΒΕ