Ο επικεφαλής της οργανωτικής επιτροπής των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο δεν απέκλεισε την ακύρωση, κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή, του παγκόσμιου αθλητικού γεγονότος, εν μέσω αυξανόμενων κρουσμάτων κορωνοϊού αλλά και σημαντικών αντιδράσεων των πολιτών της χώρας.

Ερωτηθείς σε συνέντευξη Τύπου εάν οι Αγώνες, που πρόκειται να ξεκινήσουν την Παρασκευή, ενδέχεται να ακυρωθούν, ο Τοσίρο Μούτο απάντησε ότι θα παρακολουθεί τον αριθμό των κρουσμάτων και θα συζητήσει με τους διοργανωτές, εάν χρειαστεί.

«Δεν μπορούμε να προβλέψουμε τι θα συμβεί με τον αριθμό των κρουσμάτων κορωνοϊού. Συνεπώς, θα συνεχίσουμε τις συζητήσεις, εάν υπάρξει άνοδος των κρουσμάτων», δήλωσε ο Μούτο.

«Συμφωνήσαμε ότι με βάση την κατάσταση με τον κορωνοϊό, θα συγκαλέσουμε ξανά πενταμερείς συνομιλίες. Αναλόγως εάν τα κρούσματα αυξηθούν ή μειωθούν, θα σκεφτούμε τι πρέπει να κάνουμε».

Τα κρούσματα Covid-19 αυξάνονται στο Τόκιο και οι Αγώνες, που αναβλήθηκαν πέρυσι λόγω της πανδημίας, θα διεξαχθούν χωρίς θεατές. Η Ιαπωνία αυτό το μήνα αποφάσισε ότι οι συμμετέχοντες θα αγωνίζονταν σε άδεια στάδια σε μια προσπάθεια να ελαχιστοποιηθεί ο κίνδυνος περαιτέρω εξάπλωσης της νόσου.

Η τελετή έναρξης θα πραγματοποιηθεί επίσης χωρίς σημαντικούς Ολυμπιακούς χορηγούς, μια εξέλιξη που προκάλεσε ένα ακόμα πλήγμα στους Αγώνες, και καθώς αυξάνονται οι αθλητές και αθλήτριες που βρίσκονται θετικοί στον κορωνοϊό.

Ο Μούτο, πρώην ανώτερος οικονομικός αξιωματούχος και γραφειοκράτης που έχει στενούς δεσμούς με το κυβερνών κόμμα της Ιαπωνίας, όπως σημειώνει το Reuters, είναι γνωστός για την προσεκτική επιλογή των λέξεων που χρησιμοποιεί, γεγονός που καταδεικνύει και τη σημασία της δήλωσής του.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Business of Sport