Προειδοποίηση προς το κοινό εξέδωσαν σήμερα οι βρετανικές εποπτικές αρχές του Financial Conduct Authority (FCA) ενημερώνοντας το κοινό πως το ανταλλακτήριο crypto της CoinBurp δεν έχει πλήρη άδεια λειτουργίας και συναλλαγών στη βρετανική αγορά, αλλά μόνο προσωρινή άδεια. Η ανακοίνωση εκδόθηκε εν όψει της αυριανής δημόσιας προσφοράς του $BURP token που δημιούργησε η πλατφόρμα.

Την περασμένη εβδομάδα η CoinBurp ανακοίνωσε ότι συγκέντρωσε έξι εκατ. δολάρια από επενδυτές για να προχωρήσει στη δημιουργία μιας πλατφόρμας για συναλλαγές NFTs (non-fungible tokens), τα οποία είναι ψηφιακά assets που προσελκύουν το ενδιαφέρον των επενδυτών αλλά έχουν βρεθεί στο μικροσκόπιο των διεθνών εποπτικών αρχών για το ρίσκο που εμπεριέχουν.

Πάντως, παρά την ανακοίνωση του FCA η εταιρεία δεν σκοπεύει να κάνει πίσω και διαφημίζει στην πρόσοψη της ιστοσελίδας της πως «Το $BURP έρχεται!»

Θυμίζουμε πως τον περασμένο μήνα, η FCA μπλόκαρε τη λειτουργία του κορυφαίου ανταλλακτηρίου της Binance, συμβουλεύοντας παράλληλα το κοινό να είναι ιδιαίτερα προσεκτικό σε διαφημίσεις που υπόσχονται υψηλές αποδόσεις μέσω επενδύσεων σε κρυπτο-ενεργητικό.

Έκτοτε η Binance έχει μπει στο στόχαστρο και έτερων κρατών, όπως οι ΗΠΑ και η Ιταλία, επιβεβαιώνοντας την εκτίμηση πως ευρύτερα η αγορά των crypto έχει μπει στο στόχαστρο των διεθνών εποπτικών αρχών.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News