Τα κέρδη της Mastercard το δεύτερο τρίμηνο ξεπέρασαν με άνεση τις αρχικές εκτιμήσεις, βοηθούμενες από τη βελτίωση των συνολικών δαπανών και τη βελτίωση του διασυνοριακού όγκου των συναλλαγών.

Οι εταιρείες καρτών επωφελήθηκαν από τις αυξημένες δαπάνες καθώς τα προγράμματα εμβολιασμού «τρέχουν» με πιο γρήγορο ρυθμό σε πολλές χώρες, και ο αριθμός κρουσμάτων COVID-19 τείνει να μειωθεί. Αυτά τα δύο στοιχεία επέτρεψαν στις κυβερνήσεις να άρουν τα lockdown λόγω της πανδημίας, γεγονός που μέτρησε στην άνοδο των καταναλωτικών δαπανών.

Τα καθαρά έσοδα της Mastercard αυξήθηκαν στα 1,9 δισεκατομμύρια δολάρια ή 1,95 δολάρια ανά μετοχή, από 1,4 δισεκατομμύρια δολάρια ή 1,36 δολάρια ανά μετοχή, ένα χρόνο νωρίτερα.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Refinitiv IBES, οι αναλυτές περίμεναν ένα μέσο κέρδος 1,75 δολάρια ανά μετοχή.

Ο διασυνοριακός όγκος της MasterCard, ο οποίος παρακολουθεί τις δαπάνες στις κάρτες πέρα από τη χώρα έκδοσης, αυξήθηκε κατά 58% σε τοπικό νόμισμα, λόγω της αύξησης των διεθνών ταξιδιών. Ο όγκος είχε μειωθεί κατά 45% την ίδια περίοδο πριν από ένα χρόνο.

«Τα διεθνή ταξίδια βρίσκονται ακόμη στα πρώτα στάδια της ανάκαμψης και αντιπροσωπεύουν επιπλέον ανοδικές δυνατότητες», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος Μάικλ Μίμπακ.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή
Boeing: Πολύ μεγάλη για να αποτύχει
Διεθνή |

Γιατί μια αποτυχημένη Boeing θα έβλαπτε τους πάντες - ακόμα και την Airbus

Παρόλο που το Κογκρέσο διεξάγει δύο ακροάσεις σχετικά με ισχυρισμούς για αστοχίες ασφάλειας στο 787 Dreamliner και σε άλλα αεροσκάφη, η Boeing έχει σε μεγάλο βαθμό απομονωθεί από τις συνέπειες των λαθών της - όχι για πολύ όμως