Η αρνητική διάθεση της Ρεάλ Μαδρίτης και όχι μόνο απέναντι στην πολύκροτη συμφωνία μεταξύ της αμερικανικής CVC Capital Partners και της ισπανικής La Liga ήταν ήδη δεδομένη, όμως ο σύλλογος πήγε ένα βήμα πιο πέρα ανακοινώνοντας επισήμως πως θα στραφεί κατά της συμφωνίας στα δικαστήρια.

Συγκεκριμένα, το διοικητικό συμβούλιο της Real Madrid CF συνεδρίασε σήμερα και αποφάσισε να κινηθεί τόσο αστικά όσο και ποινικά κατά του αμερικανικού fund και της συμφωνίας, αλλά και σε ατομικό επίπεδο κατά του προέδρου της La Liga Ξαβιέ Τεμπάς  και του επικεφαλής του CVC για την Ισπανία και την Ιταλία, Ξαβιέ ντε Χάιμε.

Η La Liga, από την πλευρά της, αντέδρασε στην είδηση επισημαίνοντας πως η συμφωνία είναι συμβατή με το νόμο, ενώ κατηγόρησε τη Ρεάλ πως πιέζει και απειλεί τις μικρότερες ομάδες, οι οποίες θα επωφεληθούν οικονομικά από το deal, για να μην βγουν και πουν δημοσίως την (θετική) άποψη τους. Για έλλειψη νομικής βάσης στην αντίδραση της Ρεάλ έκανε λόγο και η CVC, σε ανακοίνωση της, στην οποία υποστηρίζει πως η συμφωνία θα ενισχύσει την αξία του ισπανικού ποδοσφαίρου συνολικά.

Θυμίζουμε πως, την περασμένη εβδομάδα, το private equity fund του CVC συμφώνησε να επενδύσει 2,7 δισ. ευρώ για την απόκτηση του 10% του ισπανικού πρωταθλήματος της La Liga. Η συμφωνία μεταφράζεται σε μια σημαντική τονωτική ένεση ρευστότητας για τους ισπανικούς συλλόγους σε μια περίοδο ισχνών αγελάδων, όμως αυτό δεν συγκινεί καθόλου τους μεγάλους και πλούσιους συλλόγους, όπως η Ρεάλ και η Μπαρτσελόνα, η αντίδραση των οποίων ήταν αρνητική από την πρώτη στιγμή. Ειδικά δε, με δεδομένο πως δεν έχουν εγκαταλείψει τα σχέδια τους για την σύσταση της European Super League (ESL).

Από τη συμφωνία, οι μεγάλες ομάδες θα λάβουν περίπου 260 εκατ. ευρώ, όμως θα πρέπει να δεσμευτούν να συνεχίσουν να αγωνίζονται για την La Liga για τις επόμενες δεκαετίες. Κι αυτό επηρεάζει και τα ραδιοτηλεοπτικά δικαιώματα, όπως επεσήμανε στη σημερινή ανακοίνωση της η Ρεάλ, η οποία υποστήριξε πως το να παραδίδεται ο έλεγχος του 10,95% των ραδιοτηλεοπτικών δικαιωμάτων για τα επόμενα πενήντα χρόνια, είναι σαφώς παράνομο.

Θυμίζουμε δε, πως και η Μπαρτσελόνα επικαλέστηκε τα οικονομικά εμπόδια που προκαλούν οι κανονισμοί της La Liga και της νέας συμφωνίας με το CVC για το αναγκαστικό διαζύγιο της με τον Λιονέλ Μέσι, ο οποίος αφού αποχαιρέτησε με δάκρυα στα μάτια την αγαπημένη του ομάδα, μετακόμισε στο Παρίσι και την Παρί Σεν Ζερμέν.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Business of Sport
Θρίαμβος του Ολυμπιακού στην Πόλη – Ήρωας ο Τζολάκης στα πέναλτι και επική πρόκριση στα ημιτελικά (1-0, 2-3 στα πεν.)
Business of Sport |

Θρίαμβος του Ολυμπιακού στην Πόλη – Ήρωας ο Τζολάκης στα πέναλτι και επική πρόκριση στα ημιτελικά (1-0, 2-3 στα πεν.)

Ο Ολυμπιακός πήρε τεράστια πρόκριση στα ημιτελικά του Conference League – Ήρωας των «ερυθρόλευκων ο Τζολάκης στη διαδικασία των πέναλτι καθώς ο γκολκίπερ του Ολυμπιακού απέκρουσε τρία πέναλτι