O κόσμος των κρυπτονομισμάτων βρήκε στο πρόσωπο του Λιονέλ Μέσι έναν νέο μεγάλο υποστηρικτή καθώς σύμφωνα με πληροφορίες του Reuters, το συμβόλαιο που υπέγραψε ο Αργεντίνος σταρ του ποδοσφαίρου με την Paris St Germain προβλέπει πληρωμή σε κέρματα κρυπτονομίσματος.

Ο Μέσι, 34 ετών, έφυγε από την Μπαρτσελόνα για να υπογράψει διετές συμβόλαιο με τη γαλλική ομάδα, με το δικαίωμα μονοετούς επέκτασης. Η Παρί Σεν Ζερμέν, σε ανακοίνωσή της, ανέφερε ότι τα κέρματα που ήταν μέρος του πακέτου καλωσορίσματος του Μέσι για την υπογραφή του συμβολαίου, πρόσφερε η εταιρεία Socios.com, που είναι ο πάροχος των κονκάρδων της ομάδας.

H ομάδα δεν ανέφερε ποιο ποσοστό της συμφωνίας καλύπτουν τα κέρματα όμως τόνισε ότι η Μέσι έλαβε ένα μεγάλο αριθμό, χωρίς να αποκαλύψει το συνολικό οικονομικό πακέτο. Τα κέρματα οπαδών είναι ένας τύπος κρυπτονομίσματος που επιτρέπουν στους κατόχους να ψηφίζουν για όχι σημαντικές αποφάσεις που σχετίζονται με τις ομάδες. Ανάμεσα στις ομάδες που εγκαινίασαν αυτά τα κέρματα φέτος είναι η Μάντσεστερ Σίτι και η Μίλαν. Όπως το bitcoin και άλλα ψηφιακά νομίσματα, τα κέρματα οπαδών είναι διαπραγματεύσιμα στα ανταλλακτήρια. Επίσης, μοιράζονται με άλλα κρυπτονομίσματα μια τάση για πολύ μεγάλες διακυμάνσεις τιμών, οδηγώντας κάποιες ρυθμιστικές αρχές να εκδώσουν προειδοποιήσεις προς τους επενδυτές.

Η PSG ανακοίνωσε ότι υπήρξε πολύ μεγάλος όγκος συναλλαγών στα κέρματα οπαδών έπειτα από αναφορές ότι ο Λιονέλ Μέσι πρόκειται να υπογράψει στην ομάδα. Σε ανακοίνωσή της, η ομάδα ανέφερε ότι ο όγκος συναλλαγών ξεπέρασε το 1,2 δις δολάρια τις ημέρες πριν την ανακοίνωση της υπογραφής του συμβολαίου.

Οι διακυμάνσεις των τιμών στα κέρματα οπαδών δεν έχουν ουσιαστική σύνδεση με τη απόδοση στο γήπεδο ή τα αποτελέσματα. Το κέρμα της PSG με κεφαλαιοποίηση περίπου 52 εκατομμυρίων δολαρίων, εκτινάχθηκε κατά 130% σε πέντε ημέρες εν μέσω φημολογίας για την άφιξη του Μέσι για να βρεθεί σε ιστορικά υψηλά επίπεδα πάνω από τα 60 δολάρια την Τρίτη. Εκτοτε, υποχώρησαν 10% στα 40 δολάρια, σύμφωνα με στοιχεία της CoinMarketCap.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Business of Sport
Θρίαμβος του Ολυμπιακού στην Πόλη – Ήρωας ο Τζολάκης στα πέναλτι και επική πρόκριση στα ημιτελικά (1-0, 2-3 στα πεν.)
Business of Sport |

Θρίαμβος του Ολυμπιακού στην Πόλη – Ήρωας ο Τζολάκης στα πέναλτι και επική πρόκριση στα ημιτελικά (1-0, 2-3 στα πεν.)

Ο Ολυμπιακός πήρε τεράστια πρόκριση στα ημιτελικά του Conference League – Ήρωας των «ερυθρόλευκων ο Τζολάκης στη διαδικασία των πέναλτι καθώς ο γκολκίπερ του Ολυμπιακού απέκρουσε τρία πέναλτι