Ο κατά γενική ομολογία καλύτερος ποδοσφαιριστής του πλανήτη, Λιονέλ Μέσι ήταν μέχρι πρόσφατα ο καλύτερα αμοιβόμενος ποδοσφαιριστής στον κόσμο με συνολικά έσοδα που έφταναν τα 130 εκατομμύρια δολάρια το 2020, σύμφωνα με τη σχετική λίστα του Forbes, εκ των οποίων τα 92 εκατομμύρια ήταν μισθοί και τα υπόλοιπα χορηγικά έσοδα. Με το συμβόλαιο που υπέγραψε στην PSG, αξίας 40 εκατομμυρίων δολαρίων ετησίως, ο Αργεντίνος σταρ υποχωρεί πολλές θέσεις στη λίστα και μάλιστα δεν θα είναι ο καλύτερα αμοιβόμενος ποδοσφαιριστής στην ομάδα των πολλών αστέρων αφού θα βρεθεί πίσω από τον Νεϊμάρ, αλλά και τον Εμπαπέ που είχαν εισόδημα 96 εκατομμύρια και 48 εκατομμύρια δολάρια, αντίστοιχα πέρυσι.

Ο Μέσι έδωσε σκληρή μάχη το 2020 για να ξεπεράσει τον Κριστιάνο Ρονάλντο σε αξία συμβολαίου με την υπογραφή του τελευταίου –όπως αποδείχθηκε- συμβολαίου με την Μπαρτσελόνα, με τον Πορτογάλο σταρ να έρχεται δεύτερος με εισόδημα 117 εκατομμύρια δολάρια. Οι απολαβές των ποδοσφαιριστών για το 2021 ενδεχομένως να είναι γενικότερα μειωμένες καθώς οι ποδοσφαιρικές εταιρείες στην Ευρώπη προσπαθούν να μειώσουν τα κόστη τους και να περιορίσουν τις ζημιές που προκάλεσε η πανδημία του κορονοϊού.

Ωστόσο, το τοπ 10 των ποδοσφαιριστών αναμένεται να έχει συνολικά έσοδα 570 εκατομμύρια δολάρια σε μισθούς, μπόνους και χορηγίες στη φετινή σεζόν, εφ΄ όσον δεν υπάρξουν άλλες διακοπές λόγω της πανδημίας σαν κι αυτές που προκάλεσαν μειώσεις μισθών της τάξης του 30-70% την περασμένη άνοιξη σε όλα τα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα.

Η λίστα του Forbes προβλέπει μια αύξηση της τάξης του 11% από την περίοδο 2019-2020.

Λιονέλ Μέσι, PSG

Εσοδα: 40 εκατομμύρια δολάρια

Το περυσινό δράμα του φεύγω-μένω στην Μπαρτσελόνα συνεχίσθηκε και φέτος μόνο που αυτή τη φορά έκρυβε και μια έκπληξη: Η διοίκηση των Καταλανών αποφάσισε πως δεν μπορούσε για κρατήσει τον Αργεντίνο σταρ στην ομάδα λόγω οικονομικών περιορισμών. Ο Μέσι υπέγραψε σε χρόνο-ρεκόρ στη γαλλική ομάδα.

Κριστιάνο Ρονάλντο, Juventus

Eσοδα: 117 εκατομμύρια δολάρια (70 μισθός, 47 χορηγίες)

Ο δημοφιλέστερος αθλητής στον κόσμο, με 457 εκατομμύρια followers στα social media, αντίθετα με τις προβλέψεις, παρέμεινε στην ιταλική ομάδα με σκοπό να συνεχίσει να καταρρίπτει διαδοχικά ρεκόρ σε γκολ, εμφανίσεις και τίτλους.

Νεϊμάρ Τζούνιορ, PSG

Εσοδα: 96 εκατομμύρια δολάρια (78 μισθός, 18 χορηγίες)

Ο 28χρονος Βραζιλιάνος επιθετικός, γνωστός για τις επιδόσεις του εντός και εκτός γηπέδου, είδε τα εισοδήματά του να τετραπλασιάζονται με τη μεταγραφή του στη γαλλική ομάδα. Τώρα περιμένει τον φίλο του Λιονέλ Μέσι για να ξαναγράψουν ιστορία στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο.

Κιλιάν Εμπαπέ, PSG

Εσοδα: 42 εκατομμύρια δολάρια (28 μισθός, 14 χορηγίες)

Το μεγαλύτερο αστέρι του παγκόσμιου ποδοσφαίρου μάλλον απογοήτευσε με τις εμφανίσεις του στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ποδοσφαίρου, όμως ο ερχομός του Μέσι στην ομάδα αλλάζει τα πράγματα και δημιουργεί υποσχέσεις για ποδοσφαιρικό θέαμα και επιτυχίες.

Μοχάμεντ Σαλάχ, Liverpool

Εσοδα: 37 εκατομμύρια δολάρια (24 μισθός, 13 χορηγίες)

Με ιστορικές επιδόσεις τα τελευταία τρία χρόνια στην Πρέμιερ Λιγκ, ο Αιγύπτιος ποδοσφαιριστής υπέγραψε συμφωνία με τον χορηγό του Vodafone για να γίνει πρεσβευτής προγράμματος των Ηνωμένων Εθνών για να μεταφέρει ψηφιακά εργαλεία εκπαίδευσης σε πρόσφυγες.

Πολ Πογκμπά, Manchester United

Εσοδα: 34 εκατομμύρια δολάρια (28 μισθός, 6 χορηγίες)

Ο γάλλος άσσος παρέμεινε στην ομάδα του Μάντσεστερ, έχοντας κάνει εξαιρετικές εμφανίσεις με την εθνική ομάδα της χώρας του στο αποτυχημένο για τη Γαλλία Euro 2020.

Αντουάν Γκριζμάν, Barcelona

Εσοδα: 33 εκατομμύρια δολάρια (28 μισθός, 5 χορηγίες)

Ο Γκριζμάν θα κληθεί να αναλάβει ηγετικό ρόλο στην Μπαρτσελόνα μετά τη φυγή του Μέσι. Ο γάλλος άσσος δεν έχει πείσει ακόμη τους φιλάθλους της Μπάρτσα για την κλάση του.

Γκάρεθ Μπέιλ, Real Madrid

Εσοδα: 29 εκατομμύρια δολάρια (23 μισθός, 6 χορηγίες)

Εχοντας περάσει αρκετά χρόνια αμφισβήτησης, ο Ουαλλός διεθνής επέστρεψε στην ισπανική ομάδα αναζητώντας μια νέα ευκαιρία, μετά από τις πολύ καλές εμφανίσεις που έκανε με την εθνική του ομάδα στη διάρκεια του Euro 2020.

Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι, Bayern Munich

Εσοδα: 28 εκατομμύρια δολάρια (24 μισθός, 4 χορηγίες)

Ο Πολωνός στράικερ θέλει να συνεχίσει από εκεί που σταμάτησε την προηγούμενη σεζόν, γράφοντας ιστορία με τα γκολ που πέτυχε στην Μπουντεσλίγκα. Ο Λέβα είναι ένας από τους πιο δημοφιλείς αθλητές στο TikTok με 2,4 εκατομμύρια followers.

Νταβίντ Ντε Χέα, Manchester United

Εσοδα: 27 εκατομμύρια δολάρια (24 μισθός, 3 χορηγίες)

Ο πιο ακριβοπληρωμένος γκολκίπερ στον κόσμο πιθανότατα θα θελήσει φέτος να δικαιολογήσει τα χρήματα που παίρνει μετά από μια μάλλον μέτρια σεζόν στην Πρέμιερ Λιγκ.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Business of Sport
Θρίαμβος του Ολυμπιακού στην Πόλη – Ήρωας ο Τζολάκης στα πέναλτι και επική πρόκριση στα ημιτελικά (1-0, 2-3 στα πεν.)
Business of Sport |

Θρίαμβος του Ολυμπιακού στην Πόλη – Ήρωας ο Τζολάκης στα πέναλτι και επική πρόκριση στα ημιτελικά (1-0, 2-3 στα πεν.)

Ο Ολυμπιακός πήρε τεράστια πρόκριση στα ημιτελικά του Conference League – Ήρωας των «ερυθρόλευκων ο Τζολάκης στη διαδικασία των πέναλτι καθώς ο γκολκίπερ του Ολυμπιακού απέκρουσε τρία πέναλτι