Οι παραγωγοί του Lord of the Rings εγκαταλείπουν το «Zero Covid» νησί της Νέας Ζηλανδίας και μεταφέρουν την παραγωγή ύψους 1 δισ. δολαρίων στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Η απόφαση αυτή της Amazon είναι απόρροια της τελευταίας ανακοίνωσης στην οποία προέβη η πρωθυπουργός της Νέας Ζηλανδίας Τζασίντα Άρντερν για επιβολή αυστηρών περιορισμών στα σύνορα της χώρας λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού. Πιο συγκεκριμένα την Πέμπτη δήλωσε ότι οι περιορισμοί στα σύνορα θα συνεχιστούν μέχρι το 2022 ενώ προειδοποίησε τους συμπατριώτες της ότι θα αντιμετωπίσουν ολικό lockdown εάν η κυβέρνηση αποτύχει να αποκλείσει την μετάλλαξη Δέλτα από τη χώρα.

Η Άρντερν τόνισε πως ελπίζει να ανοίξει με προσεκτικά βήματα τα σύνορα προς τον έξω κόσμο τον επόμενο χρόνο, διατηρώντας παράλληλα τη καθεστώς της ελεύθερης, από κορωνοϊό, χώρας.

Από τη μεριά της, η Amazon, που πρόκειται να ξεκινήσει τα γυρίσματα για τη δεύτερη σεζόν της τηλεοπτικής σειράς Lord of the Rings, αποφάσισε να μεταφέρει τη βάση των γυρισμάτων από τη Νέα Ζηλανδία στο Ηνωμένο Βασίλειο, μετά και τις τελευταίες αποφάσεις της νεοζηλανδής πρωθυπουργού.

Η παραγωγή 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων, η οποία είχε ήδη λάβει εκπτώσεις από την κυβέρνηση, θα ξεκινήσει τα γυρίσματα στο Ηνωμένο Βασίλειο από το επόμενο έτος. Να σημειωθεί ότι για πρώτη φορά η παραγωγή δεν θα χρησιμοποιήσει ως σκηνικό τα εκπληκτικά τοπία της Νέας Ζηλανδίας.

Ο Άλμπερτ Τσενγκ, συν-επικεφαλής των Amazon Studios, επιβεβαίωσε τη μετεγκατάσταση και είπε ότι η εταιρεία δεν θα ενεργοποιήσει την οικονομική ενίσχυση 5% που είχε συμφωνήσει με την κυβέρνηση της Νέας Ζηλανδίας.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Plus