Σε νέο υψηλό εκτοξεύτηκαν οι τιμές των μετοχών της βρετανικής αλυσίδας σούπερ μάρκετ Morrisons μετά τξη νέα προσφορά που κατέθεσε η ιδιωτική μετοχική εταιρεία Clayton, Dubilier & Rice που εδρεύει στη Νέα Υόρκη ύψους 7 δισεκατομμυρίων λιρών (9,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων).

Το διοικητικό συμβούλιο της Morrisons αποδέχθηκε την προσφορά και είπε ότι οι μέτοχοι θα πρέπει να ψηφίσουν υπέρ της εξαγοράς σε συνεδρίαση που θα πραγματοποιηθεί στις αρχές Οκτωβρίου.

Κατόπιν αυτού εταιρεία απέσυρε τη σύστασή της προς τους επενδυτές να αποδεχτούν μια προηγούμενη συμφωνία εξαγοράς 6,7 δισεκατομμυρίων λιρών από μια κοινοπραξία υπό την ηγεσία της αντίπαλης ιδιωτικής μετοχικής εταιρείας Fortress, η οποία δήλωσε ότι εξετάζει τις επιλογές της.

Η Morrisons είναι ο τέταρτος μεγαλύτερος λιανοπωλητής τροφίμων στη Βρετανία, απασχολώντας περίπου 110.000 άτομα σε σχεδόν 500 καταστήματα και πάνω από 300 βενζινάδικα.

Η Morrisons ιδρύθηκε το 1899 ως πάγκος με αυγά και βούτυρο σε μια αγορά στην πόλη Bradford της βόρειας Αγγλίας. Επεκτάθηκε σταθερά και έγινε μια δημόσια εισηγμένη επιχείρηση το 1967.

Επεκτάθηκε περαιτέρω το 2004 με την εξαγορά της αντίπαλης Safeway, μια κίνηση που αύξησε την παρουσία της στη νότια Αγγλία.

Η εταιρεία ανήκει πλέον σε μεγάλο βαθμό σε μια σειρά θεσμικών μετόχων, συμπεριλαμβανομένων των Silchester International, Columbia, Blackrock και Schroders.

Η προτεινόμενη εξαγορά της Morrisons έρχεται εν μέσω μεγάλης αγοραστικής ζήτησης από επενδυτικούς ομίλους για βρετανικές εταιρείες, των οποίων η αξία έχει χτυπηθεί τα τελευταία χρόνια λόγω της αβεβαιότητας που προκύπτει τόσο από τις διαπραγματεύσεις για το Brexit όσο και την πανδημία της Covid-19.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή