Ξέφρενη κούρσα κάνει σήμερα η μετοχή της βρετανικής αλυσίδας σούπερ μάρκετ Morrisons μετά την άρνησή της να αποδεχτεί την πρόσφατη προσφορά εξαγοράς της αμερικανικής επενδυτικής εταιρείας Clayton, Dubilier & Rice (CD&R).

Συγκεκριμένα η Morrisons σημείωσε τη Δευτέρα άνοδο άνω του 31% μετά την απόρριψη της προτεινόμενης εξαγοράς έναντι 5,52 δισ. λιρών (7,62 δισ. δολάρια) από CD&R με το αιτιολογικό ότι «υποτίμησε σημαντικά την εταιρεία και τις δυνατότητές της».

Να θυμίσουμε ότι η αλυσίδα έλαβε μια προσφορά σε μετρητά στις 230 πένες ανά μετοχή, την οποία απέρριψε αφού τη συζήτησε με το σύμβουλο της, την Rothschild & Co.

Στα επίπεδα αυτά, η προσφερόμενη τιμή ήταν περίπου κατά 29% ψηλότερα από το κλείσιμο της μετοχής της εταιρείας, την Παρασκευή, ένα ποσοστό που οι περισσότεροι αναλυτές θεώρησαν ως ικανοποιητικό δεδομένου πως η μετοχή χάνει συνεχώς έδαφος τους τελευταίους μήνες.

Αν και η αλυσίδα βρίσκεται στην τέταρτη θέση στη βρετανική αγορά, μετά την Tesco, την Sainsbury’s και την Asda, τα τελευταία χρόνια έχει βιώσει μια σημαντική ανάκαμψη χάρη στις επιλογές του CEO Ντέιβ Ποτς. Μάλιστα, έχει δημιουργήσει και μια στρατηγική συνεργασία με την Amazon χάρη στην οποία πολλοί αναλυτές θεωρούσαν πως ο αμερικανικός κολοσσός μπορεί να είναι από τους ενδιαφερόμενους αγοραστές της σε ένα διάστημα που ο κλάδος έχει αρχίσει να βιώνει σημαντικές ανακατατάξεις.

Πάντως, αν η CD&R θέλει να παραμείνει στην τροχιά διεκδίκησης της αλυσίδας έχει χρονικό περιθώριο μέχρι τις 17 Ιουλίου ώστε να υποβάλει επίσημη προσφορά, με βάση τους κανονισμούς της βρετανικής αγοράς.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές