Οι Ταλιμπάν προχωρούν στην απαγόρευση της παραγωγής οπίου στο Αφγανιστάν, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της WSJ.

Οι ηγέτες των Ταλιμπάν, που αναζητούν διεθνή αποδοχή μετά την κατάληψη της εξουσίας στο Αφγανιστάν, είπαν στους αγρότες να σταματήσουν να καλλιεργούν παπαρούνες οπίου, λένε κάτοικοι μερικών μεγάλων περιοχών καλλιέργειας παπαρούνας. Αυτό έχει εκτοξεύσει τις τιμές του ακατέργαστου οπίου σε όλη τη χώρα.

Τις τελευταίες ημέρες, εκπρόσωποι των Ταλιμπάν άρχισαν να λένε σε συγκεντρώσεις χωρικών στη νότια επαρχία Κανταχάρ, μια από τις κύριες περιοχές παραγωγής οπίου στη χώρα, ότι η σοδειά -ένα κρίσιμο μέρος της τοπικής οικονομίας- θα απαγορευτεί άμεσα.

Είχε προηγηθεί η δήλωση του εκπροσώπου των Ταλιμπάν Ζαμπιουλάχ Μουτζαχίντ σε συνέντευξη Τύπου στις 18 Αυγούστου στην Καμπούλ πως οι νέοι ηγέτες της χώρας δεν θα επιτρέψουν το εμπόριο ναρκωτικών. Ο Μουτζαχίντ τότε δεν έδωσε λεπτομέρειες για το πώς η ισλαμιστική ομάδα σκοπεύει να επιβάλει την απαγόρευση.

Οι αγρότες στις επαρχίες Κανταχάρ, Ουρουζγκάν και Χέλμαν δήλωσαν ότι οι τιμές του ακατέργαστου οπίου έχουν τριπλασιαστεί, από περίπου 70 δολάρια σε περίπου 200 δολάρια το κιλό, λόγω αβεβαιότητας για τη μελλοντική παραγωγή.

Στη βόρεια πόλη Μαζάρ-ε-Σαρίφ, η τιμή του οπίου διπλασιάστηκε, δήλωσαν κάτοικοι εκεί. Υπενθυμίζεται ότι το ακατέργαστο όπιο μετατρέπεται σε ηρωίνη.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή