Έτοιμο θα είναι το μετρό της Θεσσαλονίκης μέχρι το 2023, σύμφωνα με τα όσα ανέφερε ο υφυπουργός Εσωτερικών και αρμόδιος για Μακεδονία-Θράκη Σταύρος Καλαφάτης, μιλώντας στο περίπτερο του Oικονομικού Ταχυδρόμου στη ΔΕΘ.

Ο ίδιος ανέφερε πως υπάρχει γενικότερη βελτίωση στις συγκοινωνιακές δομές της Θεσσαλονίκης, σημειώνοντας ότι η κυβέρνηση της ΝΔ παρέλαβε τον ΟΑΣΘ με 235 λεωφορεία, ενώ αυτή τη στιγμή, έχουν σχεδόν διπλασιαστεί.

Παράλληλα, ο υφυπουργός τόνισε ότι η Θεσσαλονική και συνολικά η Βόρεια Ελλάδα θα πρέπει να επανατοποθετηθεί στη νέα εποχή, ενώ αναφέρθηκε σε μια σειρά από έργα, τα οποία ήδη υλοποιούνται.

Ο κ. Καλαφάτης τόνισε ότι η πόλη θα πρέπει να αξιοποιήσει τα συγκριτικά της πλεονεκτήματα, όπως και την πράσινη ψηφιακή εποχή.

Ο κ. Καλαφάτης αναφέρθηκε στη ΔΕΘ, σημειώνοντας ότι η Έκθεση συμμετέχει συμβολικά στην επανεκκίνηση της ελληνικής οικονομίας, αλλά και στην ψυχολογική αναβάθμιση της κοινωνίας.

Αναφέρθηκε επίσης σε μια σειρά από χωροταξικά και πολεοδομικά σχέδια, τα οποία γίνονται πραγματικότητα, για να προσθέσει πως είναι βασικό ζητούμενο να «τρέξουν» χρονοδιαγράμματος. Μάλιστα, ανέφερε ότι πρόκειται για έργα υποδομής, με αναπτυξιακή χροιά.

Ο υφυπουργός σημείωσε ότι ένα παράδειγμα αποτελεί η μετατροπή του στρατοπέδου του Παύλου Μελά σε άλσος, το οποίο θα παραδοθεί στους πολίτες, αλλά και στο Μουσείο Ολοκαυτώματος, ευχαριστώντας την ισραηλίτικη κοινότητα για τη συνδρομή της. Έκανε μάλιστα λόγο για παρεμβάσεις πολιτιστικού χαρακτήρα.

Ανάπλαση ΔΕΘ

Από εκεί και πέρα, αναφέρθηκε και στην ανάπλαση της ΔΕΘ, όπου ο μισός χώρος θα είναι πρασίνου και το υπόλοιπο μισό θα αφορά σε εμπορικές χρήσεις. Θα υπάρχει και ξενοδοχείο, ενώ η γενικότερη φιλοσοφία είναι να υπάρξουν και έσοδα για την πόλη της Θεσσαλονίκης. Ο υφυπουργός σημείωσε ότι η ανάπλαση βρίσκεται σε τελικό στάδιο, καθότι ολοκληρώθηκε ο διεθνής διαγωνισμός, αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε επίπεδο έκδοσης Προεδρικού Διατάγματος. Συνεπώς έπεται η φάση της υλοποίησης.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Κατασκευές