
Μια ακόμη διεθνή τουριστική διάκριση απέσπασε η Ελλάδα τον Σεπτέμβριο, αυτή τη φορά από την ιδιαίτερα σημαντική αγορά της Γερμανίας.
Συγκεκριμένα, η χώρα μας ψηφίστηκε ως ο καλύτερος ταξιδιωτικός προορισμός της χρονιάς για τουρισμό πολυτελείας στα βραβεία «Inspire me Award», που καθιέρωσε φέτος για πρώτη φορά το έγκυρο γερμανικό επαγγελματικό online περιοδικό «LuxusInsider».
Στην ψηφοφορία έλαβαν μέρος οι αναγνώστες του περιοδικού, οι οποίοι κατά κανόνα είναι στελέχη της τουριστικής αγοράς της χώρας που ειδικεύονται στον τομέα των ταξιδίων πολυτελείας (πωλητές ταξιδιών, ταξιδιωτικοί πράκτορες, ξενοδοχεία, αεροπορικές εταιρείες κ.ά.), ενώ η αξιολόγηση της βραχείας λίστας των υποψηφιοτήτων ανά κατηγορία έγινε από κριτική επιτροπή, αποτελούμενη από ειδικούς σε διάφορους κλάδους της τουριστικής βιομηχανίας.

Το ελληνικό βραβείο απονεμήθηκε στην προϊσταμένη της Υπηρεσίας ΕΟΤ Γερμανίας, Νικολέτα Λεκανίδη, παρουσία της αναπληρώτριας προϊσταμένης, Αρετής Πρίνου, κατά τη διάρκεια ειδικής εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε στις 9 Σεπτεμβρίου στο Business Club (Villa im Heine-Park) του Αμβούργου. Στο περιθώριο της εκδήλωσης, οι εκπρόσωποι της Υπηρεσίας ΕΟΤ Γερμανίας είχαν επαφές με επιλεγμένους εκπροσώπους της συγκεκριμένης τουριστικής αγοράς (ITB Berlin, TUI κ.ά.), καθώς και του τουριστικού ειδησεογραφικού ομίλου «FVW Medien».
Στις προθέσεις των διοργανωτών είναι καθιέρωση του «Inspire me Award» ως ετήσιου θεσμού της γερμανικής τουριστικής αγοράς, με τον οποίο θα επιβραβεύονται διεθνείς προορισμοί, εταιρείες και προσωπικότητες του κλάδου που παρουσίασαν αξιοσημείωτα επιτεύγματα στον τομέα του τουρισμού πολυτελείας.


Latest News

Aυξήθηκαν οι αφίξεις και οι διανυκτερεύσεις σε τουριστικά καταλύματα τον Φεβρουάριο
Ιδιαίτερη αύξηση παρουσίασαν οι αφίξεις και διανυκτερεύσεις αλλοδαπών, με ποσοστά 3,8% και 4,9% αντίστοιχα
![Accor: Η βιωσιμότητα «κλειδί» για την ανάπτυξη και ανθεκτικότητα του ελληνικού τουρισμού [έρευνα]](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/04/thumbnail-600x400.jpg)
Accor: Η βιωσιμότητα «κλειδί» για την ανάπτυξη και ανθεκτικότητα του ελληνικού τουρισμού [έρευνα]
Το White Paper “Sustainable Expansion of Greek Tourism” που δημοσίευσε πρόσφατα η Accor αποτυπώνει τη δέσμευσή της στη βιώσιμη φιλοξενία

Σην Ιβηρική το brand Super 8 της Wyndham - Η συμφωνία με τη Soliteight
Η Wyndham και η Soliteight βάζουν το brand Super 8 σε Ισπανία και Πορτογαλία με 40 νέα ξενοδοχεία σε διάστημα 10 ετών

Ποιοι προορισμοί κέρδισαν τους Έλληνες το Πάσχα - Το κόστος μετακίνησης
Τι δείχνουν τα στοιχεία της Ferryscanne για τις εξορμήσεις το Πάσχα

Ανοίγει νέα ξενοδοχεία σε Αθηνα και Μάνη ο όμιλος Radisson - Η συνεργασία με την Fais Group
Την επέκταση της παρουσίας του στην Ελλάδα δρομολογεί ο όμιλος Radisson - Οι συνεργασίες σε δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς

Παράνομη εγκύκλιος της ΑΑΔΕ για τη φορολόγηση του Airbnb - Η απόφαση του ΣτΕ
Το θέμα παραπέμφθηκε προς οριστική κρίση στην Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας.

Αύξηση μόλις 0,5% στις ταξιδιωτικές εισπράξεις το πρώτο δίμηνο του 2025 - Άνοδος 3,5% στους τουρίστες
Τι δείχνουν τα στοιχεία της ΤτΕ για τις χώρες προέλευσης των τουριστών - Η μεγάλη άνοδος των Αμερικάνων και οι μηδενικές εισπράξεις από Ρώσους τον Φεβρουάριο - Πάνω από 1,5 εκατ. οι ξένοι τουρίστες

Πόρτο Χέλι και Ερμιόνη ο νέος προορισμός τριών πολυτελών διεθνών αλυσίδων
Τα σχέδια επέκτασης στην ελληνική αγορά με πολυτελή ξενοδοχεία των Waldorf Astoria της Hilton, Six Sences της IHG Group και Four Seasons
![Ξενοδοχεία: Μεγάλο το ενδιαφέρον για επενδύσεις στην Ελλάδα – Η θέση της Αθήνας [γραφήματα]](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/03/Athens-hotels-600x399.jpg)
«Μαγνήτης» επενδύσεων η Ελλάδα στα ξενοδοχεία - Στο top 10 η Αθήνα [γραφήματα]
Η Αθήνα μπήκε στη δεκάδα των ελκυστικών πόλεων και η Ελλάδα διατηρεί την πέμπτη θέση στην Ευρώπη

Οι top χώρες προέλευσης των περισσότερων ξένων ταξιδιωτών στην Ελλάδα
Η θερινή τουριστική περίοδος διαγράφεται θετικά για την Ελλάδα, με τα διαθέσιμα στοιχεία να επιβεβαιώνουν τη συνεχιζόμενη ανάπτυξη του κλάδου