Ούτε μία παραγγελία δεξαμενοπλοίου δεν καταγράφηκε τον Αύγουστο σύμφωνα με το μηνιαίο report του ναυλομεσιτικού οίκου Intermodal.

Ωστόσο, συνολικά στο τρέχον έτος έχουν καταγραφεί από την Intermodal 139 παραγγελίες δεξαμενοπλοίων (πλήρως επιβεβαιωμένες).

Σύμφωνα πάντα με τα στοιχεία του ναυλομεσιτικού οίκου Intermodal o συνολικός  στόλος των δεξαμενοπλοίων αποτελείται από 5.658 πλοία εκ των οποίων το 8,28% είναι ηλικίας μεγαλύτερης των 20 ετών και το 30% μεγαλύτερης των 15 ετών.

Επίσης, το συνολικό βιβλίο παραγγελιών περιλαμβάνει 406 δεξαμενόπλοια (7,17% του υφιστάμενου στόλου με βάση τον αριθμό των πλοίων) εκ των οποίων 80 αναμένεται να παραδοθούν εντός του 2021, ενώ 231 είναι προγραμματισμένα να παραδοθούν το 2022 και 95 το 2023.

Με βάση μια άλλη ανάλυση του Gibson Shipbrokers από τον Δεκέμβριο του περασμένου έτους, παρά την κρίση που πλήττει τον κλάδο και την άνοδο των τιμών κατά 15% -25% ανάλογα με την κατηγορία, έχουν τοποθετηθεί παραγγελίες για 150 δεξαμενόπλοια (μεταφορικής ικανότητας 25.000 dwt και άνω) έναντι 165 επιβεβαιωμένων παραγγελιών το 2020.

Σύμφωνα με τον Gibson, οι νέες παραγγελίες  υποδηλώνουν  μια εμπιστοσύνη στις προοπτικές του κλάδου.

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Ναυτιλία
Ένωση Εφοπλιστών: Στήριξη της πρότασης για Κέντρο Εναλλακτικών Ναυτιλιακών Καυσίμων και Τεχνολογιών
Ναυτιλία |

Ένωση Εφοπλιστών: Στήριξη της πρότασης για Κέντρο Εναλλακτικών Ναυτιλιακών Καυσίμων και Τεχνολογιών

Η Ένωση Εφοπλιστών έχει επισημάνει εξ αρχής την έλλειψη ευρέως διαθέσιμης τεχνολογίας που να μπορεί να προσφέρει ουσιαστική μείωση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου (Greenhouse Gas - GHG) από τα πλοία.