Ο διευθύνων σύμβουλος της SpaceX, Ίλον Μασκ, ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι η Starlink, η υπηρεσία που προσφέρει πρόσβαση στο Διαδίκτυο μέσω δορυφόρων, θα βγει από τη δημόσια beta φάση της τον Οκτώβριο.

Ο Mασκ έδωσε αυτή την πληροφορία για την Starlink, – η οποία προσφέρει διαδίκτυο μέσω περίπου 1.800 δορυφόρων χαμηλής τροχιάς –  στο αγαπημένο του μέσο κοινωνικής δικτύωσης, το Twitter, αλλά δεν έδωσε λεπτομέρειες.

Νωρίτερα φέτος, ο Μασκ είχε ανακοινώσει ότι η Starlink «πιθανότατα» θα έβγαινε από τη φάση beta μέχρι το τέλος του καλοκαιριού, αλλά είναι αδύνατο, όπως είναι προφανές, η εταιρεία να επιτύχει αυτόν τον στόχο.

Η έξοδος από τη φάση beta υποδηλώνει ότι η εταιρεία έρχεται όλο και πιο κοντά στη μετάβαση προς τη μεγαλύτερη κυκλοφορία της υπηρεσίας. Η Starlink ισχυρίζεται δε ότι είχε περισσότερες από 500.000 παραγγελίες τον περασμένο Μάιο.

Στις αρχές Αυγούστου, η υπηρεσία Starlink έγινε πρωτοσέλιδο όταν τα τεστ ταχύτητας της Ookla στο Internet έδειξαν ότι ήταν πολύ γρηγορότερες από τις κορυφαίες εναλλακτικές επιλογές δορυφορικού διαδικτύου που προσέφεραν οι HughesNet και Viasat στις ΗΠΑ.

H Ookla επεσήμανε ότι οι μέσες ταχύτητες λήψης της Starlink στην Αμερική ήταν 97,23 Mbps κατά το δεύτερο τρίμηνο του 2021, οι οποίες ήταν «αρκετά γρήγορες για να καλύψουν τις περισσότερες ανάγκες της σύγχρονης διαδικτυακής ζωής». Σε σύγκριση, το HughesNet προσέφερε ταχύτητες 19,73 Mbps, ενώ το Viasat προσέφερε ταχύτητες 18,13 Mbps την ίδια περίοδο. Η Starlink δεν έφτασε στη μέση ταχύτητα λήψης που προσφέρουν όλοι οι πάροχοι σταθερής ευρυζωνικής σύνδεσης, ή 115,22 Mbps, αλλά, δεν είχε κακή μέτρηση.

Επιπλέον, στα τέλη Αυγούστου ο Μασκ αποκάλυψε ότι την Starlink είχε στείλει 100.000 τερματικά Starlink – τα οποία κόστισαν 499 δολάρια, χωρίς τη μηνιαία αμοιβή των 99 δολαρίων για το πραγματικό Διαδίκτυο – σε 14 χώρες. Η ανακοίνωση υπονοούσε ότι η υπηρεσία δορυφορικού διαδικτύου είχε αποκτήσει 10.000 χρήστες σε λιγότερο από ένα μήνα.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Τεχνολογία