Το ποσό των 930 εκατ. δολαρίων κατάφεραν να συγκεντρώσουν δύο ανερχόμενες start-ups στην «καυτή αγορά των NFT (non-funbigle token), γεγονός που αντανακλά το αυξανόμενο ενδιαφέρον από τους επενδυτές για εταιρείες του κλάδου των crypto.

Συγκεκριμένα η Dapper Labs, που ασχολείται με το virtual μπάσκετ ανακοίνωσε πως συγκέντρωσε 250 εκατ. δολάρια από επενδυτές. Με τον τρόπο αυτό η αξία της καναδικής start-up υπολογίζεται στα 7,6 δισ. δολάρια.

Αντιστοίχως η γαλλική Sorare, που ειδικεύεται στο εικονικό ποδόσφαιρο ανακοίνωσε πως κατάφερε να διασφαλίσει 680 εκατ. δολάρια από επενδυτές, όπως η Softbank, η Atomico, η Bessemer Ventures, η D1 Capital και η Eurazeo. Στους επενδυτές της εντάσσονται και δύο σταρ του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου, ο Γάλλος Αντουάν Γκριεζμάν και ο Άγγλος Ρίο Φέρντιναντ.

Με την επένδυση αυτή η αξία της Sorare υπολογίζεται στα 4,3 δισ. δολάρια, ύψος που την καθιστά μια από τις μεγαλύτερες σε αξία τεχνολογικές εταιρείες της Γαλλίας και μία από τις ισχυρότερες start-ups στην Ευρώπη.

Τα NFTs είναι ένα σχετικά νέο, αλλά ραγδαία αναπτυσσόμενο φαινόμενο στη βιομηχανία των crypto. Όμως, οι τιμές τους έχουν εκτοξευτεί στα ύψη τη φετινή χρονιά, με τις πωλήσεις τους να φτάνουν το επίπεδο ρεκόρ των 2,5 δισ. δολαρίων κατά το πρώτο μισό του έτους.

Την ίδια ώρα το ισχυρό επενδυτικό ενδιαφέρον αποτυπώνεται στη ροή των επενδύσεων στον κλάδο. Ενδεικτικά, crypto και blockchain start-ups έχουν συγκεντρώσει πάνω από 19 δισ. δολάρια φέτος από επενδυτικά funds, ποσό σχεδόν τριπλάσιο από τα 6,4 δισ. δολάρια του 2020.

Στον αθλητικό κλάδο, πολλές εταιρείες και σύλλογοι στρέφονται στα ψηφιακά assets και τα NFTs για να διασφαλίσουν επιπλέον έσοδα. Για παράδειγμα, η Μάντσεστερ Σίτυ δημιούργησε δύο συλλογές με ΝFTs φέτος, ενώ πολλές ομάδες έχουν εκδώσει τα λεγόμενα «fan tokens» που επιτρέπουν στους κατόχους τους να ψηφίζουν και να λαμβάνουν μέρος στις διοικητικές αποφάσεις της ομάδας.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Business of Sport
Θρίαμβος του Ολυμπιακού στην Πόλη – Ήρωας ο Τζολάκης στα πέναλτι και επική πρόκριση στα ημιτελικά (1-0, 2-3 στα πεν.)
Business of Sport |

Θρίαμβος του Ολυμπιακού στην Πόλη – Ήρωας ο Τζολάκης στα πέναλτι και επική πρόκριση στα ημιτελικά (1-0, 2-3 στα πεν.)

Ο Ολυμπιακός πήρε τεράστια πρόκριση στα ημιτελικά του Conference League – Ήρωας των «ερυθρόλευκων ο Τζολάκης στη διαδικασία των πέναλτι καθώς ο γκολκίπερ του Ολυμπιακού απέκρουσε τρία πέναλτι