Περισσότεροι άνθρωποι άρχισαν να εργάζονται από το σπίτι μετά την εισαγωγή των μέτρων κοινωνικής απόστασης ως απάντηση στην πανδημία COVID-19.

Όπως αναφέρει η Eurostat, το 2020, το 12% των απασχολούμενων ατόμων ηλικίας 20-64 ετών στην ΕΕ εργάζονταν συνήθως από το σπίτι, ενώ το εν λόγω ποσοστό κυμαινόταν σε περίπου 5% ή 6% την τελευταία δεκαετία.

Μεταξύ των περιφερειών της ΕΕ , το Ελσίνκι, η πρωτεύουσα της Φινλανδίας, κατέγραψε το υψηλότερο ποσοστό το 2020 (37%), ακολουθούμενο από δύο βελγικές περιοχές: την επαρχία du Brabant wallon (27%) και την πρωτεύουσα, την περιοχή Région de Bruxelles-Capitale/Brussels Hoofdstedelijk Gewest (26%).

Περίπου ένας στους τέσσερις εργαζόμενους εργάζονταν συνήθως από το σπίτι τους σε Eastern και Midland Ιρλανδία (25%), Βιέννη στην Αυστρία και Hovedstaden στη Δανία (αμφότερα 24%) καθώς και Île-de-France στη Γαλλία, Ουτρέχτη στην Κάτω Χώρες, Λουξεμβούργο και Área Metropolitana de Lisboa στην Πορτογαλία (όλα 23%).

Αντίθετα, η εργασία από το σπίτι ήταν λιγότερο συχνή σε πολλές ανατολικές και νότιες περιοχές της ΕΕ. Το 2020, λιγότερο από το 5% του εργατικού δυναμικού εργαζόταν συνήθως από το σπίτι και στις δύο περιοχές της Κροατίας, καθώς και στην Κύπρο, τη Λετονία και τη Βουλγαρία (διαθέσιμα μόνο εθνικά δεδομένα), στη συντριπτική πλειοψηφία των περιοχών σε όλη την Ουγγαρία και τη Ρουμανία και την Ελλάδα.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή