Δύσκολες ώρες περνά η Μπαρτσελόνα. Ήδη οι Μπλαουγκράνα αναγκάστηκαν να αποχαιρετήσουν τον Λιονέλ Μέσι προκειμένου να διατηρήσουν σε χαμηλά επίπεδα τον ισολογισμό τους, και τώρα αναγκάζονται να μειώσουν τους μισθούς τους σε επίπεδα που δεν θυμίζουν σε τίποτα τα μεγαλεία της ισπανικής ομάδας.

Το ισπανικό πρωτάθλημα LaLiga έθεσε νέα όρια στις δαπάνες της ομάδας, περιορίζοντας το λεγόμενο salary cap της Μπαρτσελόνα στα 97,94 εκατομμύρια ευρώ . Δηλαδή, 285 εκατομμύρια ευρώ λιγότερα δηλαδή σε σχέση με το προηγούμενο έτος!

Το Bloomberg, σε μια προσπάθεια να κάνει μια σύγκριση, αναφέρει ότι το μισθολογικό όριο πλησιάζει αυτό της βρετανικής Γουότφορντ, μια ομάδα μεσαίου επιπέδου που ξόδεψε λιγότερα από 111,2 εκατομμύρια ευρώ και μόλις μπήκε στην Πρέμιερ Λιγκ. Η Γουότφορντ δεν έχει κερδίσει ποτέ ένα μεγάλο τρόπαιο στο αγγλικό ποδόσφαιρο, ενώ η Μπαρτσελόνα έχει κερδίσει πέντε πρωταθλήματα στο Τσάμπιονς Λιγκ.

Η LaLiga υπολογίζει το ανώτατο όριο αποδοχών με βάση τους μισθούς και τα έσοδα ενός συλλόγου. Η Μπαρτσελόνα αναμένεται να σημειώσει απώλεια 487 εκατομμυρίων ευρώ για την περασμένη σεζόν που μόλις ολοκληρώθηκε.

Στον αντίποδα, η Real Madrid CF, ο ιστορικός αντίπαλος της Μπαρτσελόνα, επιτρέπεται να δαπανήσει ένα ποσό πάνω από επτά φορές υψηλότερο, με το salary cap να ορίζεται στα 739,2 εκατομμύρια ευρώ. Η Μπαρτσελόνα υστερεί επίσης από τους υπόλοιπους κορυφαίους συλλόγους της Ισπανίας, συμπεριλαμβανομένης της Ατλέτικο της Μαδρίτης , της οποίας το ανώτατο όριο είναι 171,6 εκατομμύρια ευρώ και της Σεβίλλης με 200,4 εκατομμύρια ευρώ.

Χάρη στην εξαιρετική οικονομική διαχείριση την περίοδο της πανδημίας, η Βασίλισσα κατάφερε να αυξήσει το ανώτατο όριο μισθών κατά 270 εκατομμύρια ευρώ και πλέον έχει περίπου 739 εκατομμύρια διαθέσιμα για την παροχή συμβολαίων.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Business of Sport