Πτωτικά κινήθηκε η τιμή του πετρελαίου την Παρασκευή, καθώς επικρατεί η προοπτική ο OΠΕΚ+ να εντείνει την προγραμματισμένη αύξηση της παραγωγής για να καθησυχάσει τις ανησυχίες για την επάρκεια προσφοράς, καθώς όλο και περισσότεροι στρέφονται, μετά την αύξηση της τιμής του φυσικού αερίου, στο μαύρο χρυσό για την παραγωγή ενέργειας.

Τα fututes του αμερικάνικου αργού πετρελαίου υποχώρησαν κατά 65 σεντς στα 74,38 δολάρια το βαρέλι, αν και τα συμβόλαια παραμένουν σε ανοδική τροχιά που θα τα οδηγήσει στην έκτη συνεχόμενη εβδομάδα κερδών.

Τα futures του Brent υποχώρησαν κατά 48 σεντς στα 77,80 δολάρια το βαρέλι, αλλά οδεύουν προς μικρή άνοδο αυτή την εβδομάδα, σημειώνοντας τέταρτη συνεχόμενη εβδομάδα κερδών.

Όλα τα βλέμματα είναι στραμμένα στη συνάντηση του ΟΠΕΚ+, τη Δευτέρα, όπου οι παραγωγοί θα συζητήσουν εάν θα ξεπεράσουν την υπάρχουσα συμφωνία τους για την αύξηση της παραγωγής κατά 400.000 βαρέλια ανά ημέρα (bpd) τον Νοέμβριο και τον Δεκέμβριο.

Τέσσερις πηγές του ΟΠΕΚ+ ανέφεραν στο Reuters ότι η περαιτέρω αύξηση της παραγωγής εξετάζεται ως σενάριο, χωρίς να δώσει λεπτομέρειες για τον όγκο ή τις ημερομηνίες, καθώς η τιμή του πετρελαίου  αιωρείται κοντά στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων τριών ετών και  οι καταναλωτές πιέζουν περισσότερη προσφορά.

«Η προσεχής συνάντηση του ΟΠΕΚ+ τη Δευτέρα θα είναι καθοριστική για το πως θα κινηθούν οι τιμές του πετρελαίου την επόμενη εβδομάδα. Μια αύξηση της παραγωγής που θα ξεπερνάει τα 400.000 βαρέλια την ημέρα θα ανακουφίσει βραχυπρόθεσμα», ανέφεραν αναλυτές της ANZ Research.

Στις Ηνωμένες Πολιτείες, η ανησυχία της κυβέρνησης Μπάιντεν για τις υψηλές τιμές του πετρελαίου ήταν στην ατζέντα της συνάντησης μεταξύ του Αμερικανού συμβούλου εθνικής ασφάλειας Τζέικ Σάλιβαν και του Σαουδάραβα πρίγκιπα Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, δήλωσε η εκπρόσωπος Τύπου του Λευκού Οίκου Τζεν Ψάκι.

Με τις τιμές του φυσικού αερίου να εκτοξεύονται παγκοσμίως, οι παραγωγοί ενέργειας στρέφονται στο μαζούτ ή στο ντίζελ αντί του φυσικού αερίου, αυξάνοντας τις τιμές πετρελαίου υψηλότερα. Στο  Πακιστάν, το Μπαγκλαντές και τη Μέση Ανατολή έχουν ήδη ξεκινήσει να αλλάζουν καύσιμα.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές