Ένα βήμα πιο κοντά στον διαγωνισμό βρίσκεται το έργο της κατασκευής του Φράγματος Ενιπέα, στην περιοχή των Φαρσάλων, προϋπολογισμού 70 εκατ. ευρώ. Μετά τη διαγωνιστική διαδικασία για το Φράγμα Χαβρία που πέρασε μόλις πριν λίγες ημέρες στη δεύτερη φάση, ένδεκα μήνες μετά την εκδήλωση ενδιαφέροντος, ένα ακόμα φράγμα της χώρας μπαίνει σε τροχιά υλοποίησης μέσω σύμπραξης του δημόσιου με τον ιδιωτικό τομέα.

Το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών ενέκρινε την ανάθεση της σύμβασης για τον χρηματοοικονομικό σύμβουλο που θα συμβάλλει στην ωρίμανση και τη διεξαγωγή του διαγωνισμού ΣΔΙΤ για το έργο «Κατασκευή Φράγματα Ενιπέα Φαρσάλων (στη θέση Παλιοδερλί), δικτύων διανομής νερού και λοιπών συνοδών έργων». Το έργο έχει χαρακτηριστεί ως έργο εθνικού επιπέδου, ειδικό και σημαντικό, με απόφαση του Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών, κ. Κώστα Καραμανλή.

Θεωρείται υψίστης προτεραιότητας για την περιοχή καθώς η υλοποίησή του θα εξασφαλίσει:

(α) την αντιπλημμυρική θωράκιση των κατάντη του φράγματος περιοχών,

(β) την άρδευση περίπου 110.000 στρεμμάτων,

(γ) την ύδρευση ελλειμματικών περιοχών και

(δ) την προστασία του περιβάλλοντος μέσω του εμπλουτισμού των υπόγειων υδροφορέων και της διατήρησης οικολογικής παροχής.

Ειδικότερα, ο χρηματοοικονομικός σύμβουλος θα βοηθήσει τη Διεύθυνση Αντιπλημμυρικών και Εγγειοβελτιωτικών Έργων στην υποβολή της πρότασης στη Γενική Γραμματεία Ιδιωτικών Επενδύσεων και Συμπράξεων Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ), προκειμένου το έργο να υπαχθεί στις διατάξεις του ν.3389/2005, καθώς και στη διεξαγωγή του σχετικού διεθνούς διαγωνισμού για την ανάδειξη του Ιδιωτικού Φορέα Σύμπραξης. Εκτιμάται ότι ο διαγωνισμός μπορεί να προκηρυχθεί εντός του 2021.

Δεδομένου ότι το αντικείμενου απασχόλησης του χρηματοοικονομικού συμβούλου είναι απολύτως ειδικό, ακολουθήθηκε η διαδικασία της πρόσκλησης σε διαπραγμάτευση χωρίς δημοσίευση προκήρυξης.

Σύμφωνα με την απόφαση που αναρτήθηκε στη Διαύγεια, ανάδοχος είναι η DIADIKASIA Business Consulting, με προσφορά 138.500 ευρώ (χωρίς ΦΠΑ). Η εταιρεία προσέφερε έκπτωση 0,36 % επί του συνόλου της προεκτιμώμενης αμοιβής. Σημειώνεται ότι κατά της απόφασης μπορεί να γίνει προδικαστική προσφυγή.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Κατασκευές