Κέρδη που ξεπέρασαν το 1% σημείωσαν οι ευρωπαϊκές αγορές σήμερα, με τους επενδυτές να βλέπουν ότι το μεγάλο πρόβλημα του ορίου του χρέους στις ΗΠΑ πιθανόν οδεύει σε λύση, ενώ η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα αναζητά τρόπους συνέχισης της στήριξης της οικονομίας.

Ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 έκλεισε με κέρδη 1,6%, με τον κλάδο των αυτοκινήτων να σημειώνει άνοδο 3,2%. Ο δείκτης FTSE 100 στο Λονδίνο κατέγραψε κέρδη 1,17% στις 7.078 μονάδες, ο DAX ενισχύθηκε 1,85% στις 15.250 μονάδες και ο CAC 40 σημείωσε άνοδο κατά 1,65% στις 6.600 μονάδες.

Θετικά λειτούργησε το δημοσίευμα του Bloomberg που αναφέρει ότι η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα μελετά ένα νέο πρόγραμμα αγοράς ομολόγων για να αποτρέψει οποιαδήποτε αναταραχή στην αγορά όταν καταργηθούν σταδιακά οι έκτακτες αγορές ομολόγων το επόμενο έτος. Η ΕΚΤ θα αποφασίσει στην τελευταία της συνεδρίαση πολιτικής του έτους «ποιες εναλλακτικές λύσεις υπάρχουν» σε αυτό το πρόγραμμα – «εάν χρειάζονται εναλλακτικές λύσεις».

Στα μάκρο της ημέρας, τη μεγαλύτερη αύξηση των τελευταίων 15 ετών σημείωσαν οι τιμές των κατοικιών στη Βρετανία τον Σεπτέμβριο, ενόψει της άρσης του προσωρινού αφορολόγητου για αγορά κατοικίας. Μάλιστα, αναμένεται να συνεχιστεί η ανοδική τους πορεία σε νέα επίπεδα ρεκόρ, σύμφωνα με την Halifax, την οποία επικαλείται το Reuters. Οι τιμές αυξήθηκαν κατά 1,7% από τον Αύγουστο. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη μηνιαία αύξηση από τον Φεβρουάριο του 2007.

Επίσης, μεγάλη πτώση κατέγραψε η βιομηχανική παραγωγή στη Γερμανία για τον Αύγουστο, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε η στατιστική υπηρεσία της χώρας. Ειδικότερα, σε μηνιαίο επίπεδο η βιομηχανική παραγωγή μειώθηκε 4% έναντι ανόδου 1,3% τον Ιούλιο και ενώ οι αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters ανέμεναν μια πτώση 0,5%. Σε ετήσιο επίπεδο, η παραγωγή αυξήθηκε 1,7% έναντι αύξησης 6% τον Αύγουστο του 2020 και ενώ οι αναλυτές ανέμεναν μια άνοδο στο 5%.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές