Ξεπέρασαν τις προσδοκίες τα αποτελέσματα τρίτου τριμήνου που ανακοίνωσε η JP Morgan, καθώς παρουσίασε καθαρό όφελος 1,5 δισ. δολαρίων στην πρόβλεψη για πιστωτικές ζημιές.

Το κέρδος ήλθε καθώς η τράπεζα απελευθέρωσε 2,1 δισ. δολάρια από τα αποθεματικά, ενώ κατέγραψε 524 εκατ. καθαρές επιβαρύνσεις. Η τράπεζα ανακοίνωσε  3,74 δολάρια κέρδος ανά μετοχή έναντι προβλέψεων των αναλυτών που ρωτήθηκαν από την Refinitiv 3 δολαρίων ανά μετοχή και έσοδα 30,44 δισ. δολάρια έναντι εκτιμήσεων για 29,8 δισ. δολαρίων.

Η εταιρεία «παρουσίασε ισχυρά αποτελέσματα, καθώς η οικονομία συνεχίζει να παρουσιάζει καλή ανάπτυξη – παρά την αποδυναμωτική επίδραση της μετάλλαξης Δέλτα και τις διαταραχές στην  αλυσίδα εφοδιασμού» δήλωσε ο Τζάμι Ντίμον, CEO της JP Morgan.

Για το μεγαλύτερο μέρος της πανδημίας, τα έσοδα από τις συναλλαγές στη Wall Street ωφέλησαν την επενδυτική τράπεζα. Το τρίτο όμως τρίμηνο οι προβλέψεις ήταν για πιο μετριοπαθείς επιδόσεις. Τον περασμένο μήνα, η διευθύντρια της JPMorgan, Μαριάν Λέικ, δήλωσε ότι τα έσοδα από τις χρηματιστηριακές συναλλαγές θα είναι 10% χαμηλότερα από ότι πριν από ένα χρόνο, που ήταν ένα ασυνήθιστα ισχυρό τρίμηνο.

Τα έσοδα σταθερού εισοδήματος σημείωσαν πτώση κατά 20% στα 3,567 δισ. δολάρια, κάτω από τα 3,73 δισ. δολάρια, εκτίμηση του StreetAccount. Αλλά τα έσοδα από τις συναλλαγές μετοχών βοήθησαν να αναπληρωθεί το έλλειμμα, καθώς ανήλθαν σε  2,6 δισ. δολάρια, ξεπερνώντας την εκτίμηση  για 2,16 δισ.

Επιπλέον οι συγχωνεύσεις και οι δημόσιες εγγραφές ενίσχυσαν την κερδοφορία της επενδυτικής τράπεζας. Η εταιρεία παρουσίασε αύξηση 50% από αμοιβές  επενδυτικής τραπεζικής, οι οποίες ανήλθαν στα 3,28 δισ. δολάρια, υπερβαίνοντας κατά μισό δισ.  την εκτίμηση του StreetAccount.

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή
Γιατί εκατομμύρια θέσεις εργασίας σε όλο τον κόσμο παραμένουν κενές;
Διεθνή |

Γιατί εκατομμύρια θέσεις εργασίας σε όλο τον κόσμο παραμένουν κενές;

Η πανδημία Covid-19 δεν έχει προκαλέσει μόνο «σεισμό» στην παγκόσμια δημόσια υγεία αλλά προκαλεί και χάος στην οικονομία, με διαταραχές στην εφοδιαστική αλυσίδα και ελλείψεις εργατικού δυναμικού

Η ενεργειακή κρίση στην ατζέντα των ηγετών της ΕΕ – Οι «βολές» φον ντερ Λάιεν κατά Ρωσίας
Διεθνή |

Ευρωπαϊκό Συμβούλιο: Η ενεργειακή κρίση στην ατζέντα των ηγετών της ΕΕ - Τι είπε η φον ντερ Λάιεν για την Gazprom

Οι ηγέτες της ΕΕ θα συναντηθούν στις Βρυξέλλες αύριο και μεθαύριο για να συζητήσουν σχετικά με την COVID-19, τον ψηφιακό μετασχηματισμό, τις τιμές της ενέργειας, τη μετανάστευση και τις εξωτερικές σχέσεις

Πώς ο Όλαφ Σολτς «έφαγε» τον Γενς Βάιντμαν
Διεθνή |

Πώς ο Όλαφ Σολτς «έφαγε» τον Γενς Βάιντμαν

Η παραίτηση του κεντρικού τραπεζίτη της Γερμανίας έρχεται σε μια καμπή των πολιτικών εξελίξεων, ενόψει του σχηματισμού της πρώτης κυβέρνησης εδώ και 16 χρόνια της οποίας δεν θα ηγείται η Α. Μέρκελ, αλλά ο επικεφαλής του SPD.