Αυξήθηκαν οι τιμές του πετρελαίου την Πέμπτη, αντιστρέφοντας τις προηγούμενες απώλειες, καθώς η μεγαλύτερη από την αναμενόμενη μείωση των αμερικανικών αποθεμάτων έδωσε κίνητρα για αγορές.

Οι ανοδικές τάσεις επίσης τροφοδοτήθηκαν και από την προσδοκία πώς οι αυξανόμενες τιμές στο φυσικό αέριο θα οδηγήσουν στην επιλογή του πετρελαίου για την παραγωγή ενέργειας.

Τα futures του αργού τύπου Brent ενισχύθηκαν κατά 67 σεντς, ήτοι 0,8% , στα 83,85 δολάρια το βαρέλι, στις 06:47 ώρα GMT, μετά την πτώση της τάξης του 0,3% την Πέμπτη.

Τα futures του αργού WTI αυξήθηκαν κατά 62 σεντες, ήτοι 0,8% , στα 81,06 δολάρια το βαρέλι, αύξηση που απορρόφησε τις χθεσινές απώλειες του 0,3%.

«Η μεγαλύτερη από την αναμενόμενη πτώση των αποθεμάτων βενζίνης και αποσταγμάτων πετρελαίου στις ΗΠΑ οδήγησε σε νέες αγορές», δήλωσε ο Καζουχικό Σάιτο, επικεφαλής αναλυτής της Fujitomi Securities Co Ltd.

Το Αμερικανικό Ινστιτούτο Πετρελαίου (API) δήλωσε την Τετάρτη ότι τα αποθέματα αργού των ΗΠΑ αυξήθηκαν κατά 5,2 εκατομμύρια βαρέλια για την εβδομάδα που έληξε στις 8 Οκτωβρίου, αλλά τα αποθέματα βενζίνης μειώθηκαν κατά 4,6 εκατομμύρια βαρέλια και τα αποθέματα αποσταγμάτων πετρελαίου μειώθηκαν κατά 2,7 εκατομμύρια βαρέλια, σύμφωνα με πηγές της αγοράς που είδαν τα στοιχεία του API.

Αναλυτές σε δημοσκόπηση του Reuters ανέμεναν τα αποθέματα αργού να αυξηθούν κατά 0,7 εκατομμύρια βαρέλια, αλλά τα αποθέματα βενζίνης να μειωθούν κατά 0,1 εκατομμύρια βαρέλια και τα αποθέματα αποστάγματος να μειωθούν κατά 0,9 εκατομμύρια βαρέλια.

«Με τον ΟΠΕΚ+ να τηρεί το υπάρχον σύμφωνο για σταδιακή αύξηση της παραγωγής πετρελαίου και ορισμένες χώρες του ΟΠΕΚ να υπολείπονται στο να φτάσουν στην ποσόστωσή τους, η προσφορά θα παραμείνει σφιχτή και οι τιμές του πετρελαίου θα παραμείνουν σε ανοδική τάση τουλάχιστον μέχρι την επόμενη συνάντηση του ΟΠΕΚ+», δήλωσε ο Σάιτο.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές