Να καλύψει το χθεσινό χαμένο έδαφος επιχειρεί σήμερα το ελληνικό χρηματιστήριο, μένοντας έτσι πιστό στα «ασφαλή ύδατα» στα οποία κινείται αυτήν την εβδομάδα, χωρίς διαθέσεις ανάληψης μεγαλύτερου ρίσκου.

Ο γενικός δείκτης κινείται με κέρδη 0,58% στις 889,25 μονάδες, έχοντας σημαντικά στηρίγματα από τα κέρδη της Alpha Bank (+2,18%).

Για να μπορέσει πάντως το ΧΑ να διασπάσει τη συσσώρευση των τελευταίων ημερών θα πρέπει να διαπεράσει την αντίσταση των 895 μονάδων. Και, όπως επισημαίνει η Trader24, η αδυναμία προσπέλασης της εν λόγω αντίστασης ενδυναμώνει την πεποίθηση πως αναζητήθηκε για άλλη μια φορά η αφορμή για απεγκλωβισμό από αγοραστικές θέσεις, παράλληλα με την αποδοχή του αρνητικού momentum και την απουσία υπομονής των βραχυπρόθεσμων παικτών να κρατηθούν στα επενδυτικά τους οχήματα.

Ο σχηματισμός οδηγεί μοιραία σε επίπεδα πέριξ των 835-840 μονάδων, που αποτελούν παράλληλα και τη στήριξη στον μεσοπρόθεσμο ατασικό σχηματισμό, με πρώτη στάση τις 860 μονάδες. Έτσι, όσο συντηρείται το αρνητικό τεχνικά σενάριο, οι κινήσεις από τους αγοραστές, με πιο μακροπρόθεσμο μάλιστα ορίζοντα απουσιάζουν ή είναι πολύ επιλεκτικές, αφήνοντας τα ηνία της αγοράς στους βραχυπρόθεσμους.

Σε επίπεδο τίτλων τώρα, εκτός της Alpha Bank, τα κέρδη σε Aegean, Jumbo, Τιτάν, ΑΔΜΗΕ, Πειραιώς και Ελληνικά Πετρέλαια ξεπερνούν το 1%. Θετική είναι η συμβολή των ΟΤΕ, Εθνικής, Coca Cola, Motor Oil, ΟΠΑΠ και Τέρνα Ενεργειακή, ενώ το -0,45% της Eurobank και οι μικρές απώλειες σε Βιοχάλκο και Μυτιληναίο δεν αφήνουν τον γενικό δείκτη να κινηθεί υψηλότερα.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών