Τηλεφωνική παρέμβαση πραγματοποίησε πριν λίγη ώρα εκπρόσωπος της Κεντρικής Διοίκησης του Συνδικάτου επισιτισμού τουρισμού ξενοδοχείων νομού Αττικής στη ΓΓ Γραμματέα του Υπουργείου Εργασίας, κ Στρατινάκη, ώστε να σταματήσει άμεσα η διανομή με δίκυκλο σε αυτές τις άκρως επικίνδυνες συνθήκες.

Απαίτησε άμεσα να παρθούν μέτρα για την ασφάλεια των διανομέων και σε καμία περίπτωση να μην είναι στην ευχέρεια των εργοδοτών για το αν θα γίνει διανομή.

Η κ Στρατινάκη δεσμεύτηκε ότι σε λίγες ώρες με ευθύνη του ΣΕΠΕ, θα βγει οδηγία για την απαγόρευση της διανομής με δίκυκλο.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά το συνδικάτο, «σε περίπτωση που αυτό δε γίνει , την ευθύνη για το αν θα χαθεί άλλη μια ζωή διανομέα θα την έχει ο ίδιος ο Υπουργός ο κ. Χατζηδάκης και η κυβέρνηση».

Νωρίτερα το συνδικάτο επισιτισμού τουρισμού ξενοδοχείων νομού Αττικής εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία επιτέθηκε κατά της κυβέρνησης που «δίνει την επιλογή στις μεγάλες αλυσίδες εστίασης , τις ηλεκτρονικές πλατφόρμες διανομής φαγητού να κάνουν ότι θέλουν με πολλές από αυτές να συνεχίζουν κανονικά τη λειτουργία τους και μάλιστα με μεγαλύτερη ένταση στην διανομή , βάζοντας σε άμεσο κίνδυνο τους συναδέλφους διανομείς , οι οποίοι καλούνται να οδηγούν κυριολεκτικά μέσα σε ποτάμια».
Μεταξύ άλλων αιτημάτων, απαιτεί να απαγορευτεί η εργασία των διανομέων με μηχανάκι σε επικίνδυνες καιρικές συνθήκες.

Η ανακοίνωση των συνδικάτου

Η κακοκαιρία στην Αττική έχει φτάσει σε πολύ επικίνδυνα φαινόμενα και οι διανομείς βρίσκονται εκτεθειμένοι σε πραγματικά εγκληματικές συνθήκες δουλειάς.

Η κυβέρνηση δίνει την επιλογή στις μεγάλες αλυσίδες εστίασης , τις ηλεκτρονικές πλατφόρμες διανομής φαγητού να κάνουν ότι θέλουν με πολλές από αυτές να συνεχίζουν κανονικά τη λειτουργία τους και μάλιστα με μεγαλύτερη ένταση στην διανομή , βάζοντας σε άμεσο κίνδυνο τους συναδέλφους διανομείς , οι οποίοι καλούνται να οδηγούν κυριολεκτικά μέσα σε ποτάμια.

Η κυβέρνηση και οι μεγάλοι επιχειρηματικοί όμιλοι έχουν στη κυριολεξία εγκληματικές ευθύνες για το ότι επιβάλουν στους διανομείς να δουλεύουν σε συνθήκες επικίνδυνων καιρικών φαινομένων.

Η σημερινή και οι προηγούμενες κυβερνήσεις μαζί με τους εργοδότες αντιμετωπίζουν προστασία της ζωής των εργαζομένων ως κόστος, για τη κερδοφορία των επιχειρήσεων. Για αυτό απορρίπτουν πεισματικά τα αιτήματα του Συνδικάτου μας και των σωματείων στις ταχυμεταφορές σχετικά με μέτρα προστασίας τη υγείας και ασφάλειας των διανομέων, την ένταξη τους στα ΒΑΕ, που τέθηκαν στις μαζικές κινητοποιήσεις τους, με αποκορύφωμα τη μεγάλη νικηφόρα απεργία στην efood.

Για τους διανομείς δεν υπάρχει άλλη επιλογή πέρα από την οργάνωση στο συνδικάτα, την οργάνωση σε κάθε χώρο δουλειάς μαζί με όλους τους εργαζόμενους σε κάθε επιχείρηση ανεξάρτητα την ειδικότητα , τη σχέση εργασίας , τη χώρα καταγωγής. Για να διεκδικήσουμε τα δικά μας συμφέροντα κόντρα στα κέρδη των εργοδοτών , την πολιτική που τα υπηρετεί.

Αυτή πρέπει να είναι η δική μας απάντηση

Συνεχίζουμε και διεκδικούμε:

• Να απαγορευτεί η εργασία των διανομέων με μηχανάκι σε επικίνδυνες καιρικές συνθήκες .

• Ένταξη των διανομέων στα ΒΑΕ, με επίδομα ανθυγιεινής εργασίας.

• Διασφάλιση όλων των απαραίτητων μέτρων ατομικής προστασίας

• Εταιρικά μηχανάκια ,αποκλειστική ευθύνη της εργοδοσίας ο έλεγχος και η συντήρηση τους.

• Αυξήσεις στους μισθούς, υποχρεωτική ΣΣΕ με 5ημερο 7ωρο 35ωρο

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα
ΕΟΔΥ – Πού και ποιες ώρες θα πραγματοποιηθούν δωρεάν rapid test την Τετάρτη
Επικαιρότητα |

ΕΟΔΥ – Πού και ποιες ώρες θα πραγματοποιηθούν δωρεάν rapid test την Τετάρτη

Για τους μη εμβολιασμένους πολίτες η ψηφιακή βεβαίωση αρνητικού αποτελέσματος από το gov.gr είναι διαθέσιμη μόνον εφόσον ο έλεγχος έχει πραγματοποιηθεί σε ιδιωτικό διαγνωστικό κέντρο

Δακτύλιος – Η επιστροφή του δεν έδιωξε το μποτιλιάρισμα
Επικαιρότητα |

Ο δακτύλιος επέστρεψε, η κίνηση παραμένει - Οι προτάσεις των συγκοινωνιολόγων

Οι υγειονομικές συνθήκες δεν ευνοούν το νέο δακτύλιο, πάντως, αφού η πλειονότητα των μετακινουμένων στο κέντρο της πρωτεύουσας αποφεύγει την επιβίβαση στα μέσα μεταφοράς, υπό τον φόβο του κοροναϊού