Οι ναύλοι στη spot αγορά των πλοίων μεταφοράς υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG Carriers) δείχνουν νέα ανοδική κίνηση το επόμενο διάστημα καθώς ο χειμώνας πλησιάζει ενώ έχει μειωθεί δραματικά και η διαθέσιμη χωρητικότητα.

Οι ναυλομεσίτες αναφέρουν ότι τα περισσότερα LNG Carriers έχουν ήδη ναυλωθεί καθώς επιταχύνθηκε η προ του χειμώνα  εμπορική δραστηριότητα.

Ο δείκτης LNG στο Baltic Exchange αυξήθηκε στις 12.826 μονάδες, αναφέρουν οι Lloydslist με όλα τα δρομολόγια να έχουν ναύλο πάνω από 100.000 δολ την ημέρα, ενώ τα μεγαλύτερα κέρδη καταγράφονται στα ταξίδια Αυστραλίας-Ιαπωνίας, με τον ναύλο να πλησιάζει στα 200.000 δολάρια

Επίσης η νορβηγική Fearnleys αναφέρει ναύλο 120.000 δολ.  ημερησίως για  πλοίο μεταφοράς  160.000 κυβικά μέτρων τύπου tri-fuel diesel electric propulsion, ενώ η Poten & Partners αναφέρει ναύλο μεταξύ 100.000-110.000 δολάρια την ημέρα, ανάλογα με την περιοχή.

Οι οίκος  Jefferies αναμένει ότι τα κέρδη για τα LNG carriers θα συνεχίσουν να ενισχύονται μέχρι το τέλος του έτους έως ότου ολοκληρωθεί η περίοδο δημιουργίας αποθεμάτων για τον χειμώνα.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Ναυτιλία