
Το 1972 βγήκε στους ελληνικούς δρόμους μία Mercedes-Benz Automatic-250/8. Διέθετε λευκά δερμάτινα καθίσματα, ηλεκτρικά παράθυρα, κλιματισμό, αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων, επένδυση από ξύλο τριανταφυλλιάς στο ταμπλό και πολλά ακόμα που, για την εποχή, την έκαναν να μοιάζει με αυτοκίνητο του μέλλοντος.
Η ιστορική Mercedes του Ωνάση κέρδιζε τον θαυμασμό όλων όταν κυκλοφορούσε στους δρόμους της Αθήνας.
Και σήμερα η Mercedes-Benz Automatic-250/8 του 1972, η οποία ανήκε στον γιό του Αριστοτέλη Ωνάση, Αλέξανδρο, κυκλοφορεί ξανά στους δρόμους, όπως, αποκάλυψε η εκπομπή της ΕΡΤ Σαββατοκύριακο.
Δεν άφηνε κανέναν να την οδηγήσει
Ο σημερινός κάτοχος της ιστορικής «Μερσεντές» κ. Γιάννος Γραμματίδης αποκάλυψε πως ο Ωνάσης δεν επέτρεπε σε κανένα άλλον να το οδηγήσει εκτός από τον προσωπικό του οδηγό.
Ο ίδιος αφηγήθηκε και μία ιστορία πως όταν η Τζάκι Κέννεντυ θέλησε να οδηγήσει το αυτοκίνητο έγινε μεγάλος χαμός στην οικογένεια.
«Το αυτοκίνητο ήταν σταθμευμένο στην Ολυμπιακή και τότε η Συγγρού ήταν άδεια και πηγαινοερχόταν με μεγάλη ταχύτητα ο Αλέξανδρος», πρόσθεσε ο κ. Γραμματίδης.
3,5 χρόνια κράτησε η ανασκευή
«Το αυτοκίνητο ήταν μοναδικό για την εποχή εκείνη και όλοι το θαύμαζαν», ανέφερε ο κ. Γραμματίδης για το πολυτελέστατο αυτοκίνητο.
«Έγινε μια μεγάλη ανασκευή με τα γνήσια ανταλλακτικά του στη Γερμανία, η οποία κράτησε 3,5 χρόνια», ανέφερε για την επισκευή του αυτοκινήτου.
«Όταν την πήγαινε για σέρβις ο Αλέξανδρος στην αντιπροσωπεία οι τεχνικοί τύλιγαν το αμάξωμα του αυτοκινήτου με κουβέρτες για να μην προκαλέσουν σημάδια ή γρατσουνιές. Οι κουβέρτες είναι ακόμη μέσα στο αυτοκίνητο», τόνισε.
Ο Αλέξανδρος λάτρευε το αυτοκίνητο και το οδηγούσε καθημερινά. Δυστυχώς, όμως δεν πρόλαβε να το χαρεί γιατί ένα χρόνο αργότερα έφυγε από τη ζωή.


Latest News

VIDCAST – BizSound: Το marketplace όλης της Ελλάδας | Η ιστορία του SHOPFLIX
Σε αυτό το επεισόδιο φιλοξενούμε τον νέο CEO της SHOPFLIX, Γιάννη Στάθη. Συζητάμε για τα νέα καθήκοντα και για τα επόμενα σχέδια της εταιρείας.

Χρηματοδότηση ελληνικής οικονομίας και επιχειρείν | Εθνική Τράπεζα
Σε αυτό το επεισόδιο του VIDCAST BizSound φιλοξενούμε την Χριστίνα Θεοφιλίδη, Γενική Διευθύντρια Λιανικής Τραπεζικής και Εκτελεστικό Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Εθνικής Τράπεζας.

Όταν η ΑΙ μιμείται την ανθρώπινη εξυπηρέτηση | H ιστορία της Smartrep
Σε αυτό το επεισόδιο του BizSound φιλοξενούμε τον Κωνσταντίνο Βαρουξή, Συνιδρυτή και CTO της SmartRep. Είναι εταιρεία Τεχνητής Νοημοσύνης που αναπτύσσει AI Agents.