Με απώλειες έκλεισαν οι ευρωπαϊκές αγορές, οι οποίες ενόψει του νέου κύκλου ανακοίνωσης των εταιρικών αποτελεσμάτων βρήκαν την ευκαιρία να διορθώσουν και να κατοχυρώσουν τα σημαντικά κέρδη της προηγούμενης εβδομάδας, ενώ παράλληλα δεν έκρυψαν και τον προβληματισμό τους για τα στοιχεία από την Κίνα.

Ειδικότερα, ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 σημείωσε απώλειες 0,5%, με τον κλάδο του λιανεμπορίου να χάνει 1,9%. Ο δείκτης FTSE 100 στο Λονδίνο κατέγραψε απώλειες 0,42% στις 7.203 μονάδες, ο DAX υποχώρησε 0,72% στις 15.474 μονάδες και ο CAC 40 σημείωσε πτώση 0,81% στις 6.673 μονάδες.

Σε επίπεδο τίτλων, η βρετανική εταιρεία ηλεκτρονικού εμπορίου THG σημείωσε άνοδο 20%, στον απόηχο της είδησης ότι ο ιδρυτής της, Matthew Molding, θα παραδώσει το «χρυσό μερίδιό» του στην εταιρεία και θα το μεταφέρει στο premium τμήμα του Χρηματιστηρίου του Λονδίνου το 2022. Στον αντίποδα, φινλανδική Kesko υποχώρησε 5%, ενώ η βελγική Umicore έχασε 4,7% μετά τη μείωση των προβλέψεων για τα κέρδη της.

Στο μεταξύ, οι αγορές αναμένουν το νέο κύκλο ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων αυτή την εβδομάδα, μετά από τα πολύ καλά στοιχεία που ανακοινώθηκαν την περασμένη εβδομάδα. Τις επόμενες ημέρες αναμένονται τα στοιχεία των Netflix, Johnson & Johnson, United Airlines και Procter & Gamble. Επίσης, θα ανακοινώσουν τα στοιχεία τρίτου τριμήνου οι Tesla, Verizon και IBM.

Εν τω μεταξύ, τα στοιχεία από την πορεία της κινεζικής ανάπτυξης επηρεάζουν τις αγορές, καθώς το ακαθάριστο εγχώριο προϊόν της Κίνας αυξήθηκε κατά 4,9% το τρίτο τρίμηνο. Το ποσοστό ήταν χαμηλότερο των προσδοκιών, καθώς οι αναλυτές σε δημοσκόπηση του Reuters ανέμεναν επέκταση 5,2%.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές