Ανοδικά κινήθηκε το δολάριο τη Δευτέρα, καθώς η χαμηλή ανάπτυξη στην Κίνα σε συνδυασμό με τις αποδόσεις των αμερικάνικων ομολόγων οδήγησε τους επενδυτές στο αμερικάνικο νόμισμα, με το γιαπωνέζικο γιεν να είναι στους μεγαλύτερους χαμένους στην αγορά συναλλάγματος.

Τα στοιχεία για ισχυρό  πληθωρισμό στη Νέα Ζηλανδία, τα μηνύματα για τη σύσφιξη της νομισματικής πολιτικής από την τράπεζα της Αγγλίας και η επιβράδυνση της ανάπτυξης στην Κίνα επιβεβαιώνουν το θέμα του πληθωρισμού και της επιβράδυνση της ανάπτυξης στις παγκόσμιες αγορές.

Η απάντηση των επενδυτών ήταν η στροφή στο αμερικάνικο νόμισμα ενώ ταυτόχρονα έκαναν ντάπινκ σε νομίσματα εισαγωγέων εμπορευμάτων, όπως είναι η Ιαπωνία.

Ο δείκτης δολαρίου αυξήθηκε 0,1% στα 94,05. 

Το γεν βρέθηκε κοντά σε νέο χαμηλό τριετίας, με το δολάριο να αυξάνεται κατά 0,1% στα 114,36 γεν, πλησιάζοντας το επίπεδο των 114,47 που είχε καταγραφεί την Παρασκευή.

Στη Νέα Ζηλανδία, όπου o πληθωρισμός αυξήθηκε με το ταχύτερο ρυθμό των τελευταίων 10 ετών και διαμορφώθηκε στο 4,9% το τρίτο τρίμηνο  -σε ετήσια βάση- έναντι 3,3% το δεύτερο τρίμηνο. Το δολάριο Ζηλανδίας αυξήθηκε σχεδόν κατά 0,5%, στο υψηλό 30 ημερών, στα 0,7105 δολάρια πριν υποχωρήσει στα 0,7056 δολάρια

Η στερλίνα υποχώρησε κατά 0,1% στα 1,3735 δολάρια, παρά τις σκληρές δηλώσεις του διοικητή της Τράπεζας της Αγγλίας,Άντριου Μπέιλι, ο οποίος είπε ότι «θα πρέπει να δράσουν», καθώς οι τιμές της ενέργειας τροφοδοτούν τον πληθωρισμό. 

Στα κρυπτονομίσματα, το Bitcoin, ξεπέρασε σήμερα τα 60 χιλ. δολάρια, για πρώτη φορά μετά από έξι μήνες, στον απόηχο των εικασιών ότι οι ρυθμιστικές αρχές των ΗΠΑ θα εγκρίνουν το πρώτο αμοιβαίο κεφάλαιο με συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του κρυπτονομίσματος. Ειδικότερα, μεγαλύτερο κρυπτονόμισμα στον κόσμο σημείωσε νωρίτερα κέρδη πάνω από 8% στα 62.307 δολάρια, ήτοι στο υψηλότερο επίπεδο από τις 17 Απριλίου. Η πιο πρόσφατη τιμή αγοράς είναι τα 60.956 δολάρια.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές