Mε ένα τουήτ ο συνιδρυτής του twitter, Τζακ Ντόρσεϊ, τροφοδοτεί τις ανησυχίες για τον πληθωρισμό, αναφέροντας ότι ζούμε σε περίοδο υπερπληθωρισμού και όλα θα αλλάξουν.

«Ο υπερπληθωρισμός θα αλλάξει τα πάντα», έγραψε στο Twitter  «Συμβαίνει.»

Ο ίδιος εκτός από την επίβλεψη του Twitter, που αριθμεί 206 εκατ. ενεργούς χρήστες, υποστηρίζει σθεναρά και το bitcoin. O πολύασχολος Ντόρσεϊ είναι διευθύνων σύμβουλος του Twitter και   της Square, μιας πλατφόρμας επεξεργασίας χρεωστικών και πιστωτικών καρτών που συνίδρυσε, εξετάζει το ενδεχόμενο να δραστηριοποιηθεί στην εξόρυξη του κρυπτονομίσματος. Η Square κατέχει επίσης bitcoin και διευκολύνει τις συναλλαγές σε αυτό.

Απαντώντας στα σχόλια των χρηστών, πρόσθεσε ότι βλέπει το πρόβλημα του πληθωρισμού να κλιμακώνεται σε όλο τον κόσμο. «Θα συμβεί σύντομα στις ΗΠΑ, όπως και στον κόσμο», έγραψε στο Twitter. 

H χρήση της λέξης υπερπληθωρισμός προκεαλεί έκπληξη, καθώς δεν την έχει χρησιμοποίησει κανείς μέχρι τώρα και αναφέρεται στη συνθήκη ραγδαίας αύξησης των τιμών που μπορεί να καταστρέψει τα νομίσματα και να καταστρέψει ολόκληρες οικονομίες.

Τη Παρασκευή ο πρόεδρος της FED Tζερόμ Πάουελ μιλώντας σε διαδικτυακό συνέδριο της Τράπεζας Διεθνών Διακανονισμών, είπε πω η κεντρική τράπεζα θα πρέπει να αρχίσει σύντομα να μειώνει τις αγορές ομολόγων, ωστόσο δεν πρέπει ακόμα να αυξήσει τα επιτόκια, προσθέτοντας ότι η απασχόληση παραμένει ακόμα χαμηλή και ο υψηλός πληθωρισμός πιθανότατα θα υποχωρήσει το επόμενο έτος καθώς οι πιέσεις από η πανδημία του COVID-19 εξασθενούν.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή