Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Blackrock, Λάρι Φινκ, δήλωσε ότι πιστεύει ότι οι επόμενοι 1.000 μονόκεροι, όπως ονομάζονται οι νεοφυείς επιχειρήσεις αξίας τουλάχιστον 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων, θα ασχοληθούν με την κλιματική τεχνολογία.

Οργανισμοί όπως το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και η Παγκόσμια Τράπεζα «πρέπει να διαδραματίσουν κρίσιμο ρόλο» βοηθώντας να διασφαλιστεί η επένδυση κεφαλαίων στην τεχνολογία του πράσινου κλίματος στις αναπτυσσόμενες χώρες, είπε ο Φινκ.

Ο Λάρι Φινκ, Διευθύνων Σύμβουλος και Πρόεδρος της Blackrock, βλέπει την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής ως τεράστιο δυναμικό για νέες επιχειρήσεις.

«Πιστεύω ότι οι επόμενοι 1.000 μονόκεροι – εταιρείες που έχουν αποτίμηση στην αγορά πάνω από ένα δισεκατομμύριο δολάρια – δεν θα είναι μηχανή αναζήτησης, δεν θα είναι εταιρεία μέσων ενημέρωσης, θα είναι επιχειρήσεις που αναπτύσσουν πράσινο υδρογόνο, πράσινη γεωργία, πράσινο ατσάλι και πράσινο τσιμέντο», δήλωσε ο Φινκ τη Δευτέρα στη Σύνοδο Κορυφής της Πράσινης Πρωτοβουλίας Μέσης Ανατολής στο Ριάντ της Σαουδικής Αραβίας .

Η κλιματική αλλαγή είναι μια επιχειρηματική ευκαιρία, είπε ο Φινκ, επειδή η αντιμετώπισή της θα απαιτήσει ουσιαστικά από κάθε τμήμα της βιομηχανίας να επαναπροσδιοριστεί.

«Το να φτάσουμε στις καθαρές μηδενικές εκπομπές άνθρακα μέχρι το 2050 θα απαιτήσει μια επανάσταση στην παραγωγή όλων όσων παράγουμε και μια επανάσταση σε ό,τι καταναλώνουμε. Η διαδικασία δημιουργίας καυσίμων, τροφίμων και δομικών υλικών, με όλες τις ανάγκες που έχουμε ως ανθρωπότητα, όλα πρέπει να εφευρεθούν εκ νέου», είπε ο Φινκ. «Και αυτό θα απαιτήσει μεγάλο όγκο επενδύσεων, μεγάλη εφευρετικότητα και μεγάλη ποσότητα καινοτομίας».

Υπογράμμισε επίσης, ότι βλέπει ζήτηση από επενδυτές να βάλουν τα χρήματά τους στην κλιματική τεχνολογία.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή