Σταθερά ανοδικά είναι τα κέρδη για τον βρετανικό κολοσσό καταναλωτικών ειδών Reckitt Benckiser, που προχώρησε και σε επί τα βελτίω αναθεώρηση των εκτιμήσεων του για τη χρονιά, γεγονός αναμενόμενο αν λάβουμε υπόψη πως, εν μέσω πανδημίας, ειδικά τα αντιμικροβιακά brands όπως το Dettol κάνουν… θραύση.

Συγκεκριμένα, για το τρίτο τρίμηνο η εταιρεία που παρασκευάζει, μεταξύ άλλων, τα Nurofen, τις Strepsils και τα Gaviscon, όπως επίσης τα Dettol, τα Finish και το Woolite ανακοίνωσε ρυθμό αύξησης των εσόδων κατά 3,3%, ήτοι πολλαπλάσια αύξηση σε σχέση με την μικρή υποχώρηση κατά 0,7% που ανέμεναν οι αναλυτές. Κι αυτό λόγω της «εντυπωσιακής βελτίωσης» στις πωλήσεις φαρμάκων για κρύωμα και γρίπη, που μετά την περσινή εκτίναξη, είχαν υποχωρήσει τους πρώτους μήνες του έτους.

Με δεδομένα τα στοιχεία αυτά οι συνολικές επιδόσεις της χρονιάς αναμένεται να είναι βελτιωμένες με ρυθμό ανάπτυξης των πωλήσεων στο 1% με 3%, νούμερο που συνιστά σημαντική άνοδο σε σχέση με την προηγούμενη πρόβλεψη που μίλαγε για ρυθμό ανάπτυξης έως 2%. Πάντως, σίγουρα τα έσοδα δεν μπορούν να συγκριθούν με την περσινή χρονιά, όταν στην «καρδιά» της πανδημίας ειδικά τα προϊόντα καθαρισμού, απολύμανσης και υγιεινής παρουσίαζαν έκρηξη με τους ρυθμούς ανάπτυξης στις πωλήσεις να έχει φτάσει έως και στο 11,8%.

Μετά την ανακοίνωση η μετοχή της εταιρείας σημείωσε άλμα άνω του 4% ωθώντας ανοδικά και το γενικό δείκτη FTSE στο χρηματιστήριο του Λονδίνου, που αυτή την ώρα σημειώνει άνοδο κατά 0,74%.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή
Boeing: Πολύ μεγάλη για να αποτύχει
Διεθνή |

Γιατί μια αποτυχημένη Boeing θα έβλαπτε τους πάντες - ακόμα και την Airbus

Παρόλο που το Κογκρέσο διεξάγει δύο ακροάσεις σχετικά με ισχυρισμούς για αστοχίες ασφάλειας στο 787 Dreamliner και σε άλλα αεροσκάφη, η Boeing έχει σε μεγάλο βαθμό απομονωθεί από τις συνέπειες των λαθών της - όχι για πολύ όμως