Μετά από μήνες αναμονής, η Τράπεζα της Ισπανίας εξέδωσε τελικά οδηγίες σχετικά με τον τρόπο που κάποια πλατφόρμα μπορεί να προσφέρει υπηρεσίες που σχετίζονται με την κρυπτογράφηση στη χώρα.

Η διαδικασία ανακοινώθηκε για πρώτη φορά από την κεντρική τράπεζα της Ισπανίας τον περασμένο Ιούνιο, με την υπόσχεση ότι θα δημοσιοποιήσει τις σχετικές οδηγίες σε εύθετο χρόνο.

Τα ιδρύματα θα λαμβάνουν εντολή να υποβάλουν αίτηση μέσω ηλεκτρονικού μητρώου, μετά την οποία η κεντρική τράπεζα θα χρειαστεί έως και τρεις μήνες για να την εξετάσει. Ωστόσο, δεν έχει καθοριστεί ακόμη εάν τα υφιστάμενα κύρια χρηματοπιστωτικά ιδρύματα, όπως οι τράπεζες, θα έπρεπε να εγγραφούν, καθώς είναι ήδη ρυθμιζόμενες οντότητες.

Αξίζει όμως εδώ να σημειωθεί ότι οι τελευταίες εξελίξεις συνιστούν στροφή της ισπανικής κεντρικής τράπεζας, η οποία τον περασμένο Φεβρουάριο προειδοποιούσε για τους επιχειρηματικούς κινδύνους που κρύβει το bitcoin.

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε τότε, η μεταβλητότητα του bitcoin και η δημοσιότητα που δίνεται σε αυτό από επιχειρηματικούς παράγοντες είναι «εξαιρετικά κερδοσκοπική» και μπορεί να οδηγήσει σε «καθολική απώλεια κεφαλαίων».

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Crypto
Bankman-Fried: Τα πολλά πρόσωπα του πρώην βασιλιά των crypto
Crypto |

Αλτρουιστής, ριψοκίνδυνος ή απατεώνας; Ποιος είναι τελικά ο Bankman-Fried της FTX

Αλτρουιστής, ριψοκίνδυνος ή απατεώνας; Οι συνεργάτες του τον «πούλησαν», οι δικαστές τον κατηγορούν για πλάνη και απάτη, ενώ η οικογένειά του μιλά για αυτισμό - Ποιος είναι τελικά ο Bankman-Fried της FTX;