Υποχωρεί το αμερικάνικο δολάριο έναντι των βασικών νομισμάτων, καθώς η Τράπεζα του Καναδά με μια σειρά από σχόλια έδωσε σήμα για την επικράτηση των γερακιών στην νομισματική πολιτική της.

Οι κινήσεις έσπασαν την ηρεμία που επικρατούσε στην αγορά συναλλάγματος αυτή την εβδομάδα, με τον δείκτη αμερικάνικου δολαρίου να υποχωρεί κατά 0,2% την Τετάρτη στο 93,759.

Το δολάριο μειώθηκε κατά 0,7% έναντι του καναδέζικου δολαρίου , με την ισοτιμία να διαμορφώνεται σε 1,230 δολάρια στις 14:32 ώρα GMT.

«Θα δούμε περισσότερη αστάθεια και διακυμάνσεις στην αγορά συναλλάγματος», δήλωσε ο Εν Μόγια, ανώτερος αναλυτής αγοράς στην OANDA. Οι επενδυτές έχουν διαφορετικές προσδοκίες για τον πληθωρισμό σε κάθε περιοχή, συνεχίζει ο Μόγια, προσθέτοντας «Οι διαφορές στα επιτόκια θα είναι πολύ δύσκολο να υπολογιστούν σε ορισμένα νομίσματα»

Η Τράπεζα του Καναδά δήλωσε ότι αναμένει η χαλάρωση της οικονομίας να απορροφηθεί στα «μεσαία τρίμηνα» του 2022 και όχι στο δεύτερο εξάμηνο που ήταν οι αρχικές προβλέψεις, δίνοντας το σήμα πως τα επιτόκια θα μπορούσαν να αυξηθούν μήνες νωρίτερα από τις προβλέψεις. Επιπλέον ολοκλήρωσε το πρόγραμμα αγοράς ομολόγων, επικαλούμενη την ισχυρή οικονομική ανάπτυξη, υψηλά ποσοστά εμβολιασμού  και ισχυρή αγορά απασχόλησης.

Για το μεγάλο μέρος της ημέρας, το ευρώ διαπραγματευόταν εντός του 0,2% από το κλείσιμο της Τρίτης έναντι του δολαρίου, ενώ ενισχύθηκε τελευταία περίπου κατά 0,2% στα 1,1614 δολάρια.Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα συνεδριάζει την Πέμπτη και αναμένεται να κρατήσει μια πιο χαλαρή στάση στη νομισματική πολιτική.

Το δολάριο υποχώρησε 0,4% έναντι του γεν της Ιαπωνίας στα 13,6750 – εξακολουθεί να βρίσκεται εντός των πρόσφατων ορίων και κοντά στο υψηλό τετραετίας των 114,695επίπεδο που αγγιξε το δολάριο έναντι του γεν πριν από μία εβδομάδα.Η Τράπεζα της Ιαπωνίας συνεδριάζει την Πέμπτη και αναμένεται ευρέως να υποβαθμίσει τις οικονομικές εκτιμήσεις της. Οι αγορές ποντάρουν σε μη αύξηση των επιτοκίων στο άμεσο μέλλον.

Η βρετανική λίρα υποχώρησε 0,2% στα 1,3733 δολάρια, μετά την παρουσίαση του προϋπολογισμού της Βρετανίας από τον Υπουργό Οικονομικών του Ηνωμένου Βασιλείου.

Στα κρυπτονομίσματα, το bitcoin υποχώρησε στα 58.100 δολάρια – το χαμηλότερο επίπεδο σε μιάμιση εβδομάδα – σε μια κίνηση που αποδίδεται στην ανάληψη κερδών, μετά το υψηλό όλων των εποχών των 67.016 δολαρίων,  που ανήλθε την περασμένη εβδομάδα. 

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές