Συγκινημένη όλη η Ελλάδα αποχαιρέτα την πρόεδρο του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά, η οποία έφυγε τόσο ξαφνικά από τη ζωή μετά από μεγάλη μάχη με τον καρκίνο.

Από νωρίς το πρωί της Τετάρτης, η σορός της εκτέθηκε σε λαϊκό προσκύνημα στο παρεκκλήσι της Μητρόπολης Αθηνών, όπου πλήθος κόσμου από την πολιτική σκηνή αλλά και απλοί πολίτες έσπευσαν για να πουν το τελευταίο «αντίο» στη γενναία γυναίκα, πολιτικό και μητέρα, η οποία κατάφερε να αφήσει ανεξίτηλο το αποτύπωμά της στην πολιτική ζωή της χώρας, ενώ αποδείχθηκε μαχήτρια σε προσωπικές σκληρές δοκιμασίες, όπως η μάχη που έδινε με τον καρκίνο.

Δείτε live όλες τις εξελίξεις

Σημειώνεται πως η σημερινή ημέρα έχει κηρυχθεί ως ημέρα εθνικού πένθους και οι σημαίες σε όλα τα δημόσια κτίρια πνέουν μεσίστιες. Παράλληλα, τα γραφεία του κόμματος στη Χαριλάου Τρικούπη έχουν «ντυθεί» με μαύρα πανιά.

Η μακρά μάχη και οι τελευταίες στιγμές της

Η Φώφη Γεννηματά είχε διαγνωστεί με καρκίνο του μαστού το 2008 και έδωσε γενναία μάχη για να μπορέσει να μείνει στη ζωή, κυρίως για τα παιδιά της – όπως δήλωνε η ίδια.

Μετά την υποτροπή που παρουσίασε φέτος, δεν έχασε τη δύναμή της και πάλευε με τη νόσο, χωρίς, όμως, να το αποκαλύψει σε κανέναν.

Είναι χαρακτηριστικό αυτό που ανέφερε ο Γιώργος Λιάνης, μεταφέροντας μαρτυρίες από το περιβάλλον της Φώφης Γεννηματά: «Έχω μαρτυρίες ανθρώπων, λιποθυμούσε στις σκάλες και σηκωνόταν όρθια και έλεγε «όχι ακόμα, όχι ακόμα»».

Ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ και του Κινήματος Αλλαγής, Μανώλης Χριστοδουλάκης, σε τηλεοπτική του συνέντευξη στην ΕΡΤ, αναφέρθηκε στο τελευταίο μήνυμα που δέχθηκε από τη Φώφη Γεννηματά, δύο μέρες πριν από τον θάνατό της, σημειώνοντας πως είχε πλήρη διαύγεια.

Παράλληλα, ο στενός της συνεργάτης Μανώλης Όθωνας μίλησε για τη συνομιλία που είχε μαζί της λίγο μετά την εισαγωγή στον Ευαγγελισμό. «Μου είπε ότι «Μανώλη, εγώ 14 χρόνια παλεύω. Το διαχειρίστηκα, το διαχειρίζομαι, μου ξέφυγε ο μπαγάσας, αλλά θα τον νικήσω». Ήταν αποφασισμένη να τον νικήσει».

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα
Ακρίβεια: Άτυπο debate κυβέρνησης – αντιπολίτευσης για το κάλεσμα Μητσοτάκη σε «απολογία» στη Βουλή
Επικαιρότητα |

Άτυπο debate κυβέρνησης – αντιπολίτευσης για το κάλεσμα Μητσοτάκη σε «απολογία» στη Βουλή

Αίτημα ΣΥΡΙΖΑ για προ ημερησίας συζήτηση. Η τελευταία συζήτηση επί του ζητήματος προκλήθηκε από τον τότε αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης Αλέξη Τσίπρα το 2021.

Πρωτογενές πλεόνασμα: Η κυβέρνηση πανηγυρίζει – Για πλεόνασμα ακρίβειας μιλούν τα κόμματα
Επικαιρότητα |

Η κυβέρνηση πανηγυρίζει για το πρωτογενές πλεόνασμα του 2023 – Για πλεόνασμα ακρίβειας μιλούν τα κόμματα

Όπως ανακοίνωσε η ΕΛΣΤΑΤ, το πρωτογενές αποτέλεσμα για το 2023 ανήλθε σε 1,86% του ΑΕΠ, έναντι στόχου για 1,15% – Η αντιπολίτευση κατηγορεί την κυβέρνηση ότι είπε ψέματα πως μείωσε τους φόρους