Από το 2024 οι ταξιδιώτες που θα φτάνουν στο αεροδρόμιο της Ρώμης δεν θα έχουν μόνο φτάσει αεροπορικώς στο Fiumicino Airport, αλλά θα έχουν την ευκαιρία να… πετάξουν κι από αυτό προς την πόλη χάρη στα πρωτοποριακά εναέρια ταξί-drone της Volocopter.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, η διοίκηση του αεροδρομίου έχει συνάψει συμφωνία συνεργασίας με τη γερμανική start up, έτσι ώστε στο Fiumicino να ξεκινήσει η πιλοτική λειτουργία των πρωτότυπων διθέσιων εναέριων ταξί-drone της εταιρείας.

Το Volocopter, προσγειώνεται και απογειώνεται κάθετα και θα χρειάζεται μόλις 15 λεπτά για να καλύψει μια διαδρομή προς την πόλη, που ένα όχημα χρειάζεται τουλάχιστον 45 λεπτά. Είναι δε, ηλεκτρικό, άρα φτηνότερο στη χρήση και φιλικότερο προς το περιβάλλον.

Η εταιρεία, πριν από λίγες ημέρες, προχώρησε με επιτυχία και στην πρώτη της δοκιμαστική πτήση, στο Αμβούργο.

Όσον αφορά το κρίσιμο ζήτημα του κόστους, σύμφωνα με τον CEO της Aeroporti di Roma, Μάρκο Τρονκόνε, το αρχικό κόστος υπολογίζεται περίπου στα 150 ευρώ, μια τιμή που εκτιμάται πως θα μειωθεί σημαντικά με την πλήρη και ευρεία εφαρμογή της υπηρεσίας.

Η Volocopter, που δημιουργήθηκε το 2011, ελπίζει να λάβει άδεια εμπορικής χρήσης των εναέριων ταξί της από την αρμόδια European Aviation Safety Agency (EASA) μέσα στην επόμενη τριετία, ώστε τα πρώτα οχήματα να μπουν σε υπηρεσία από το 2024.

Εξάλλου, η γερμανική start-up ενδιαφέρεται να φέρει την υπηρεσία και στο αεροδρόμιο του Παρισιού, ιδανικά για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2024, όπως επίσης στο αεροδρόμιο του Βερολίνου.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Startups