Ανοίγει δρόμους στον κλάδο της ενοικίασης αυτοκινήτου η Hertz με την… πράσινη στροφή που επιχειρεί μέσα από διαδοχικές συμφωνίες που καλλιεργούν ελπίδες και για τη μείωση των ρύπων από τον κλάδο αυτοκινήτου.

Η αρχή έγινε με την πολύκροτη παραγγελία που κατέθεσε τη Δευτέρα για την απόκτηση 100.000 αυτοκινήτων της Tesla, η οποία στα 4,2 δισ. δολάρια ήταν η μεγαλύτερη που είχε γίνει ποτέ στο χώρο της ηλεκτροκίνησης. Αλλά η συνέχεια ήρθε σήμερα με την είδηση της αποκλειστικής συνεργασίας που διασφάλισε με την παροχή ηλεκτρικών οχημάτων στους οδηγούς της Uber.

Σύμφωνα με τους όρους της συμφωνίας με την Uber Technologies, οι οδηγοί της εταιρείας θα μπορούν από την 1η Νοεμβρίου να νοικιάζουν ένα επαγγελματικό ηλεκτρικό όχημα από την Hertz σε προνομιακή τιμή, σε εβδομαδιαία βάση και δίχως περιορισμών χιλιομέτρων. Θα επιβαρύνονται μόνο με το κόστος της επαναφόρτωσης των οχημάτων και τις όποιες ζημιές κάνουν. Με τον τρόπο αυτό θα τους έρχεται φτηνότερο από το να αγοράσουν ένα EV ή να το νοικιάσουν με leasing.

«Ήρθε η ώρα να δρομολογήσουμε μια πράσινη ανάκαμψη από την πανδημία» ανακοίνωσε η CEO της Uber, Ντάρα Χορσοβσάχι, κατά την ανακοίνωση της συμφωνίας με την Hertz. Η ίδια η Uber θα προσφέρει στους συνεργαζόμενους οδηγούς ένα πράσινο κίνητρο για την χρήση ηλεκτρικών οχημάτων της τάξεως του ενός δολαρίου ανά διαδρομή.

Ταυτόχρονα η Hertz ανακοίνωσε και μια τρίτη συμφωνία με την αμερικανική Carvana, που είναι μια από τις μεγαλύτερες πλατφόρμες πώλησης μεταχειρισμένων κυρίως αυτοκινήτων. Μέσω της πλατφόρμας θα προχωρήσει στην πώληση παλαιότερων οχημάτων της, στο πλαίσιο της ανανέωσης του στόλου της, παρακάμπτοντας το δίκτυο των dealers, κάτι που θα μειώσει το κόστος και το χρόνο των διαδικασιών.

Για την ίδια την εταιρεία ενοικίασης οχημάτων πρόκειται για μια εντυπωσιακή πορεία ανάκαμψης, αν λάβουμε υπόψη πως μόλις 17 μήνες πριν, στην καρδιά της πανδημίας, η αμερικανική εταιρεία ήταν στα πρόθυρα της χρεοκοπίας και χρειάστηκε να κινήσει τη διαδικασία νομικής προστασίας από τους πιστωτές της. Ακολούθησε όμως η ανάληψη του ελέγχου της από μια ομάδα hedge funds που έφεραν την αναδιάρθρωση της μέσα κι από την βελτίωση της ψηφιοποίησης της. Πραγματικά, μετά και από τις συμφωνίες που έκλεισε, η αξία της εκτινάχθηκε κατά 1,2 δισ. δολάρια στα 12,9 δισ. δολάρια.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Green
Στυλιανίδης- Δημητριάδης – Θωράκιση υποδομών κατά κινδύνων της κλιματικής αλλαγής
Green |

Στυλιανίδης- Δημητριάδης: Θωράκιση υποδομών για κινδύνουνς από κλιματική αλλαγή

Συνάντηση με τον CEO του Υπερταμείου, Γρηγόρη Δ. Δημητριάδη, που εποπτεύει την πλειονότητα των δημοσίων επιχειρήσεων, πραγματοποίησε σήμερα ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Χρήστος Στυλιανίδης

Κομισιόν – Η Ελλάδα καταπολεμά την κλιματική κρίση επιδοτώντας τα ορυκτά καύσιμα….
Green |

Κομισιόν: Η Ελλάδα καταπολεμά την κλιματική κρίση επιδοτώντας τα ορυκτά καύσιμα….

Στα 14 δισ. ευρώ για το 2015-2020 οι επιδοτήσεις της Ελλάδας στα ορυκτά καύσιμα - Πρώτη η χώρα μας στην Ε.Ε. επιχορηγώντας με το 1% του ΑΕΠ - Μόλις στο 1,8 δισ. ευρώ οι ενισχύσεις στα αιολικά πάρκα

Στη Βουλή το νομοσχέδιο για την απολιγνιτοποίηση – Τι περιλαμβάνει
Green |

Στη Βουλή το νομοσχέδιο για την απολιγνιτοποίηση – Τι περιλαμβάνει

Οι ρυθμίσεις που εισάγονται αφορούν την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας και τους Δήμους Μεγαλόπολης, Τρίπολης, Γορτυνίας και Οιχαλίας Μεσσηνίας που εξαρτώνται από την εξόρυξη και χρήση λιγνίτη καθώς και τις Περιφέρειες Βορείου Αιγαίου, Νοτίου Αιγαίου και Κρήτης που εξαρτώνται από την χρήση πετρελαίου για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας