Σε νέα ιστορικά υψηλά αναρριχήθηκαν σήμερα ο Nasdaq και ο S&P 500, λαμβάνοντας ισχυρή ώθηση από τα εταιρικά αποτελέσματα, ενώ σημαντικά ήταν και τα ευρύτερα κέρδη της Wall Street, καθώς η επιβράδυνση του ρυθμού ανάπτυξης της αμερικανικής οικονομίας άφησε ένα περιθώριο για τη διατήρηση της νομισματικής πολιτικής.

Ειδικότερα, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones σημείωσε κέρδη 0,68% στις 35.730 μονάδες, ο S&P 500 κατέγραψε άνοδο 0,98% στις 4.596 μονάδες και ο Nasdaq Composite ενισχύθηκε κατά 1,39% στις 15.448 μονάδες.

Σε επίπεδο τίτλων, η Ford σημείωσε κέρδη άνω του 8%, καθώς ικανοποίησε την αγορά με τα κέρδη της. Επίσης, η αυτοκινητοβιομηχανία είπε ότι η αυξημένη διαθεσιμότητα ημιαγωγών (semiconductors) κατά τη διάρκεια του τριμήνου της επέτρεψε να αυξήσει την παραγωγή της.

Από την άλλη, οι μετοχές της Twilio υποχώρησαν περίπου 17%, λόγω της πτώσης τόσο των κερδών όσο και των εσόδων για το τρίτο τρίμηνο, αφού η πλατφόρμα επικοινωνιών cloud προέβλεψε ζημιών για το τέταρτο τρίμηνο. Το Ebay υποχώρησε επίσης κατά περίπου 7% λόγω της αδύναμης καθοδήγησης των εσόδων για το τέταρτο τρίμηνο.

Μέχρι σήμερα περίπου το 40% των εταιρειών του S&P 500 έχουν ανακοινώσει τα αποτελέσματα τους. Από αυτές το 80% έχει ξεπεράσει τις προσδοκίες των αναλυτών για τα κέρδη, ενώ οι εταιρείες αναμένεται να καταγράψουν αύξηση στα κέρδη τους κατά περίπου 37,6% το τρίτο τρίμηνο.

Στα μάκρο της ημέρας, ο ρυθμός ανάπτυξης της οικονομίας των ΗΠΑ το τρίτο τρίμηνο επιβραδύνθηκε με τον ταχύτερο ρυθμό την εποχή της πανδημίας, όπως ανακοίνωσε την Πέμπτη το υπουργείο Εμπορίου. Το ΑΕΠ των ΗΠΑ αυξήθηκε 2% σε ετήσια βάση το τρίτο τρίμηνο, σύμφωνα με την πρώτη εκτίμηση του υπουργείου που δημοσιεύθηκε την Πέμπτη. Οι οικονομολόγοι που συμμετείχαν στην έρευνα του Dow Jones ανέμεναν αύξηση του  2,8%.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Wall Street