Στο Ether (ΕΤΗ) αναιρέθηκε η διάσπαση του ανοδικού σχηματισμού. Πλέον οι αγοραστές επιτίθενται, με στόχο τα 4.800. Η κοντινή στήριξη για επανατοποθέτηση είναι στα 4.230.

Η άνοδος του Ether οφείλεται στην πρόσφατη αναβάθμιση ‘Altair’, που αποτελεί την πρώτη αναβάθμιση στην αλυσίδα Beacon, πριν το Ethereum μεταβεί πλήρως σε ένα δίκτυο Proof-of-Stake.

Η αλυσίδα Beacon, η οποία εισήγαγε το staking ETH, τρέχει παράλληλα με την τρέχουσα αλυσίδα Ethereum, αλλά θα παραμείνει χωριστή από αυτήν μέχρι τη “συγχώνευση” με το Ethereum 2.0 – το οποίο υπόσχεται ένα ταχύτερο και λιγότερο συμφορημένο δίκτυο.

Αυτή τη στιγμή βρισκόμαστε στη φάση 0 (Phase 0) της μετάβασης. Η αλυσίδα Beacon, η οποία βοηθά στον συντονισμό της δημιουργίας μπλοκ και των ανταμοιβών στο δίκτυο Eth2, κυκλοφόρησε την 1η Δεκεμβρίου. Το τρέχον δίκτυο του Ethereum Proof-of-Work λειτουργεί κανονικά, ενώ το μελλοντικό δίκτυο Proof-of-Stake λειτουργεί παράλληλα, όπως ένα εργοστάσιο χωρίς προϊόντα.

Με το Proof-of-Stake, οι χρήστες του Ethereum 2.0 μπορούν να κερδίσουν ανταμοιβές, καθώς συμβάλλουν στη λειτουργία του δικτύου. Η διαφορά έγκειται στο ότι στο Proof-of-Stake οι χρήστες ανταμείβονται ανάλογα με την ποσότητα ETH που κλειδώνουν στο δίκτυο, ενώ στο Proof-of-Work ανάλογα με την ποσότητα υπολογιστικής ισχύος που παρέχουν.

Το επόμενο βήμα είναι να «συγχωνευτούν» τα δύο δίκτυα μαζί.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Kρυπτονομίσματα