Θα μπορούσε να χαρακτηριστεί και ξαφνικός… θάνατος, η τρελή πορεία του κρυπτονομίσματος SQUID, που συνδέθηκε με την πρόσφατη επιτυχημένη σειρά του Netflix, το “παιχνίδι του καλαμαριού” (Squid Game). Πως αλλιώς άλλωστε μπορεί να περιγράψει κανείς την πτώση του… 100% του meme coin σε μία ημέρα, μετά την εκτόξευσή του στα ιστορικά υψηλά των 2.861,80 δολαρίων.

Όπως αναφέρουν οι αναλυτές, οι επενδυτές που προσελκύονται από κρυπτονομίσματα έχουν κατά νου μόνο τις υψηλές αποδόσεις. Σε τελική ανάλυση, ακόμη και όταν ο δείκτης S&P 500 υπερδιπλασιάστηκε τα τελευταία πέντε χρόνια, το Bitcoin εκτοξεύτηκε πάνω από 80 φορές – αν και μεγάλο μέρος του ράλι σημειώθηκε το περασμένο έτος. Τα «Memecoins» όπως το Dogecoin και το Shiba Inu έχουν επίσης αυξηθεί, συχνά χωρίς ιδιαίτερο λόγο.

Ωστόσο, τα μεγάλα κέρδη δεν είναι δεδομένα, ειδικά σε μια αγορά τόσο αδέσμευτη, εκτεταμένη και κερδοσκοπική όπως η κρυπτογράφηση. Και το νόμισμα του Squid Game ή SQUID, η πιο πρόσφατη έκδοση memecoin, εκτινάχθηκε περισσότερο από 230.000% την περασμένη εβδομάδα στα 2.861,80 δολάρια, για να πέσει 100% σε λιγότερο από μισό σεντ σήμερα.

«Το στοίχημα στο σωστό νόμισμα μπορεί να οδηγήσει σε απίστευτα πλούτη», είπε ο Antoni Trenchev, συνιδρυτής της πλατφόρμας κρυπτογράφησης Nexo. «Το πρόβλημα είναι ότι αυτό που ανεβαίνει σε ευθεία γραμμή τείνει να υποχωρεί με παρόμοιο τρόπο».

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Crypto