Περίπου οι μισές πτήσεις από και προς τα δύο αεροδρόμια του Πεκίνου ακυρώθηκαν την Τρίτη, καθώς η κινεζική πρωτεύουσα ενίσχυσε τους ταξιδιωτικούς περιορισμούς μετά από μια σειρά νέων κρουσμάτων στην πόλη και σε άλλα μέρη της χώρας τις τελευταίες ημέρες.

Τα στοιχεία αυτά προκύπτουν από τον ιστότοπο δεδομένων του κλάδου των αερομεταφορών VariFlight, ο οποίος παρακολουθεί περίπου 800 έως 1.000 πτήσεις για τα Διεθνή Αεροδρόμια BCI και Daxing του Πεκίνου.

Η Κίνα εφαρμόζει αυστηρή πολιτική «μηδενικής ανοχής» για τον έλεγχο της πανδημίας του κορωνοϊού.

Οι τοπικές αρχές, ειδικά στην πρωτεύουσα, βρίσκονται σε υψηλό συναγερμό μετά από μια σειρά κρουσμάτων το Σαββατοκύριακο που έδειξαν ότι η τελευταία έξαρση  μπορεί να εξαπλωθεί σε πολύ περισσότερες περιοχές. Πάντως να σημειωθεί ότι οι αριθμοί της Κίνας σε κρούσματα και ανθρώπινες απώλειες ωχριούν σε σύγκριση με τις περισσότερες μεγάλες πόλεις του κόσμου.

Αναβάλετε την επιστροφή σας

Η επιτροπή υγείας του Πεκίνου ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι οι κάτοικοι που έφυγαν από την πόλη για επαγγελματικά ταξίδια ή ταξίδια αναψυχής σε περιοχές με επιβεβαιωμένα κρούσματα θα πρέπει να «αναβάλουν» την επιστροφή τους και να παραμείνουν εκεί που βρίσκονται, σύμφωνα με μετάφραση του κινεζικού κειμένου από το CNBC. Οι κάτοικοι θα πρέπει να αποφεύγουν να εγκαταλείπουν την πόλη εκτός εάν είναι απαραίτητο, πρόσθεσε η επιτροπή.

Μετά την επίσημη ανακοίνωση, τα κινεζικά μέσα κοινωνικής δικτύωσης κατακλύστηκαν από διηγήσεις ανθρώπων που δεν κατάφεραν να κάνουν κράτηση για να γυρίσουν πίσω στην πρωτεύουσα.

Η Disneyland της Σαγκάης έκλεισε απότομα την είσοδο σε νέους επισκέπτες την Κυριακή του Halloween, και περισσότεροι από 33.000 άνθρωποι που είχαν πάει στο πάρκο από το Σάββατο υποβλήθηκαν σε test για κορωνοϊό. Ωστόσο δεν βρέθηκε κανείς θετικός, σύμφωνα με πληροφορίες.

Οι αρχές του Πεκίνου πάντως βρίσκονται σε συναγερμό, καθώς πρόκειται να φιλοξενήσει μια υψηλού επιπέδου πολιτική συγκέντρωση την επόμενη εβδομάδα και τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες τον Φεβρουάριο του 2022.

Σύμφωνα με το CNBC, άτομα που προέρχονται από πόλη ή νομό όπου έχει εντοπιστεί επιβεβαιωμένο κρούσμα κορωνοϊού δεν μπορούν να εισέλθουν στο Πεκίνο. Όσοι προέρχονται από περιοχές χωρίς κρούσματα Covid πρέπει να παρουσιάσουν αποτέλεσμα τεστ Covid τελευταίων 48 ωρών και να παρακολουθούν την υγεία τους για 14 ημέρες μετά την είσοδό τους στην πόλη.

Πολιτική «μηδενικής ανοχής»

Η πολιτική «μηδενικής ανοχής» της Κίνας για την Covid-19 σημαίνει ότι όλοι οι ταξιδιώτες από το εξωτερικό πρέπει να τίθενται σε καραντίνα σε καθορισμένα ξενοδοχεία κατά την άφιξή τους στη χώρα. Για όσους θέλουν να εισέλθουν στο Πεκίνο, πρέπει πρώτα να ολοκληρώσουν μια καραντίνα 21 ημερών σε άλλες πόλεις, δήλωσε το προσωπικό του αεροδρομίου.

Η ηπειρωτική Κίνα ανέφερε 54 νέα τοπικά κρούσματα τη Δευτέρα, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των υφιστάμενων κρουσμάτων σε λίγο πάνω από 900, σύμφωνα με την Εθνική Επιτροπή Υγείας. Η πόλη του Πεκίνου ανέφερε 4 επιπλέον κρούσματα Covid-19 από το πρωί της Τρίτης.

Αυτοί οι αριθμοί είναι πολύ μικρότεροι από εκείνους που αναφέρονται σε άλλες χώρες όπως οι ΗΠΑ, με ημερήσιο αριθμό κρουσμάτων κορωνοϊού πάνω από 80.000.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα