Η Ελλάκτωρ δηλώνει ότι δεν έχει αποφασισθεί και δεν επίκειται η λήψη απόφασης για αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της διαψεύδοντας τα αναφερόμενα περί αύξησης μετοχικού κεφαλαίου με τη συμμετοχή συγκεκριμένων επενδυτών.

Παράλληλα, η εταιρεία διαψεύδει και ότι αντιμετωπίζει δυσκολία εξασφάλισης τραπεζικής χρηματοδότησης και έκδοσης εγγυητικών επιστολών.

Αναλυτικά, η εταιρεία, σε απάντηση σχετικού ερωτήματος της Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς (αρ. πρωτ. 2566/4.11.2021), ενημερώνει, μεταξύ άλλων, το επενδυτικό κοινό  πως «οι αναφορές σε δήθεν νέα Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου αποτελούν ανυπόστατες φήμες και δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. Η Εταιρεία δηλώνει ότι δεν έχει αποφασισθεί και δεν επίκειται η λήψη απόφασης για αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου της και συνεπώς διαψεύδει τα αναφερόμενα περί Αύξησης Μετοχικού Κεφαλαίου με τη συμμετοχή συγκεκριμένων επενδυτών».

Επιπλέον, σχετικά στην επάρκεια του κεφαλαίου κίνησης αναφέρει: «σε συνέχεια της αύξησης μετοχικού κεφαλαίου κατά 120,5 εκατ. ευρώ, η Εταιρεία στο πρόσφατο Ενημερωτικό Δελτίο και συγκεκριμένα στην ενότητα 4.1.3 «Δήλωση για την Επάρκεια του Κεφαλαίου Κίνησης» έχει δηλώσει: «Αναφορικά με την επάρκεια κεφαλαίου κίνησης του Ομίλου, η Διοίκηση της Εταιρείας δηλώνει ότι κατά την άποψή της, το κεφάλαιο κίνησης επαρκεί για τη χρηματοδότηση των τρεχουσών δραστηριοτήτων του Ομίλου για τους επόμενους δώδεκα (12) μήνες από την ημερομηνία έγκρισης του Ενημερωτικού Δελτίου». Η ανωτέρω δήλωση ισχύει ως έχει αναφερθεί στο Ενημερωτικό Δελτίο. Στο πλαίσιο αξιολόγησης της δομής του ισολογισμού της, η Εταιρεία, σε τακτή χρονική βάση, αξιολογεί και επανεκτιμά όλες τις διαθέσιμες εναλλακτικές επιλογές βελτίωσης της Κεφαλαιακής της δομής με γνώμονα τη δυνατότητα χρηματοδότησης αναπτυξιακών ενεργειών, νέων επενδύσεων και δραστηριοτήτων, αποπληρωμής δανείων κ.ο.κ.».

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επιχειρήσεις
Motor Oil: Η THALIS αναβαθμίζει τον «Κύκλο του Νερού» στο δήμο Φαιστού της Κρήτης
Green |

Motor Oil: Η THALIS αναβαθμίζει τον «Κύκλο του Νερού» στο δήμο Φαιστού της Κρήτης

Στο πλαίσιο της τελετής παρουσιάστηκε το αντικείμενο του έργου και οι αναπτυξιακές επιπτώσεις του από την Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης (ΔΕΥΑ) Φαιστού και την THALIS που είναι ο ανάδοχος.