Το 2016, ο Sushil Reddy εγκαινίασε το πρότζεκτ SunPedal Ride· η ιδέα είχε στόχο να πυροδοτήσει συζητήσεις για την «καθαρή» ενέργεια και τη βιώσιμη κινητικότητα μέσω ταξιδιών με οχήματα που έχουν μηδενικό ίχνος άνθρακα. Αυτή την περίοδο, ο Sushil διασχίζει τις ΗΠΑ από τη μία ακτή στην άλλη μαζί με τον Luis Fourzan, αλλά ο ίδιος ταξιδεύει με μοτοποδήλατο που τροφοδοτείται με ηλιακή ενέργεια.

Οι δύο φίλοι ξεκίνησαν το ταξίδι τους από τη Βόρεια Καρολίνα στις 15 Αυγούστου και αναμένεται έως το τέλος του 2021 να το ολοκληρώσουν στο Τέξας. Ξεκίνησαν από το Ουίνστον-Σάλεμ, κατευθύνθηκαν ανατολικά στο Ράλεϊ, ανέβηκαν στο Ρίτσμοντ, έπιασαν Νέα Υόρκη και στη συνέχεια κινήθηκαν δυτικά προς Πίτσμπουργκ, Σικάγο, Μινεάπολη, Σιάτλ στη δυτική ακτή και κατεβαίνουν Σαν Ντιέγκο. Ακολούθως θα στραφούν και πάλι ανατολικά προς το Τέξας.

Ο Sushil, ο οποίος κατέχει το ρεκόρ μεγαλύτερου ταξιδιού με μοτοποδήλατο, ταξιδεύει με ένα ποδήλατο παντός εδάφους για μεταφορά εμπορευμάτων στο οποίο έχει προσαρμοστεί κινητήρας.

Στο πίσω μέρος του ποδηλάτου έχουν τοποθετηθεί δύο φωτοβολταϊκά πάνελ, τα οποία τις ηλιόλουστες μέρες του επιτρέπουν να διανύει 56 με 64 χιλιόμετρα από τα περίπου 112 χιλιόμετρα που συνήθως διανύουν μέσα σε μια μέρα. Όταν έχει συννεφιά, τα οφέλη είναι μικρότερα, και τις βροχερές μέρες τα πάνελ απλά προσθέτουν βάρος στο ποδήλατό του, όπως εξομολογείται ο Sushil.

Από την πλευρά του, ο Luis ταξιδεύει με κανονικό μοτοποδήλατο και με αυτόν τον τρόπο οι δυο τους έχουν τη δυνατότητα να αναλύουν τη διαφορά με τους ηλιακούς συλλέκτες.

«Είναι επείγουσα η ανάγκη να αντιμετωπίσουμε την κλιματική αλλαγή με το να στραφούμε προς έναν βιώσιμο τρόπο διαβίωσης και το πρότζεκτ SunPedal Ride είναι μια προσπάθεια να εμπνευστεί ο κόσμος για να αλλάξει ο καθένας το προσωπικό του λαϊφστάιλ και να υιοθετήσει ένα πιο βιώσιμο» τονίζει ο Sushil Reddy.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Green
Θετικά οικονομικά μεγέθη για την Ελλάκτωρ το 9μηνο του 2021
Green |

Κέρδη για την Ελλάκτωρ το γ' τρίμηνο, μετά από 6 τρίμηνα αρνητικών αποτελεσμάτων

Το EBITDA του ομίλου επηρεάστηκε θετικά από τη βελτίωση του κλάδου του Περιβάλλοντος, των ΑΠΕ, των Παραχωρήσεων ενώ αντίστοιχα επηρεάστηκε αρνητικά από την κάμψη των επιδόσεων του κλάδου της Κατασκευής.

Οικονόμου – Η Ελλάδα παραμένει προσηλωμένη στον στόχο της δίκαιας μετάβασης και της αντιμετώπισης της κλιματικής αλλαγής
Green |

Οικονόμου: Προσηλωμένοι στη δίκαιη μετάβαση και την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής

Ο Γιάννης Οικονόμου στην καθιερωμένη ενημέρωση των πολιτικών συντακτών αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στον στόχο απολιγνιτοποίησης της Κοζάνης αλλά και στην ενεργειακή συμμαχία με την Αίγυπτο