Η Ένωση Ευρωπαίων Κατασκευαστών Αυτοκινήτων (ACEA), σε επίσημη ανακοίνωσή της ενημερώνει τους υπεύθυνους χάραξης της πολιτικής της ΕΕ για την ανάπτυξη της ηλεκτροκίνησης των οχημάτων, σχετικά με τα προβλήματα που παρουσιάζονται με την υποδομή φόρτισης για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα.

Η ACEA, τονίζει ότι υπάρχει μεγάλη έλλειψη φορτιστών σε ολόκληρη την περιοχή της ΕΕ και πως πολύ λίγοι από αυτούς τους φορτιστές μπορούν να φορτίζουν τα ηλεκτρικά οχήματα σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Από τους περίπου 225.000 δημόσιους φορτιστές που διατίθενται επί του παρόντος στην ΕΕ, μόνο 25.000 είναι κατάλληλοι για γρήγορη φόρτιση. Με άλλα λόγια, μόνο ένα στα εννέα ευρωπαϊκά σημεία φόρτισης διαθέτει ένα γρήγορο φορτιστή (με χωρητικότητα άνω των 22 kW). Τα υπόλοιπα σημεία φόρτισης (με χωρητικότητα 22 kW ή μικρότερη) περιλαμβάνουν πολλές πρίζες χαμηλής χωρητικότητας.

Διαβάστε επίσης: Γιατί τα αυτοκίνητα κυψελών υδρογόνου και η ηλεκτροκίνηση είναι το μέλλον

Η φόρτιση ενός ηλεκτρικού αυτοκινήτου χρησιμοποιώντας μία από αυτές τις 200.000 πρίζες χαμηλής τεχνολογίας μπορεί να διαρκέσει έως και μια ολόκληρη νύχτα. Αντίθετα, η χρήση ενός γρήγορου φορτιστή υψηλής χωρητικότητας μπορεί να μειώσει τον χρόνο φόρτισης σε λιγότερο από μία ώρα. Οι γρήγοροι φορτιστές, ωστόσο, εξακολουθούν να μετρούν μόνο ένα κλάσμα (11%) του δικτύου υποδομής της Ευρώπης.

«Για να πείσουμε περισσότερους πολίτες να επιλέξουν ηλεκτρικά οχήματα, πρέπει να αφαιρέσουμε όλη την ταλαιπωρία που σχετίζεται με τη φόρτιση», δήλωσε ο γενικός διευθυντής της ACEA, Eric-Mark Huitema. «Οι άνθρωποι πρέπει να βλέπουν πολλούς φορτιστές στο καθημερινό τους περιβάλλον και αυτά τα σημεία φόρτισης πρέπει να είναι γρήγορα και εύκολα στη χρήση – χωρίς να χρειάζεται να περιμένουν σε μεγάλες ουρές».

Η φόρτιση πρέπει να είναι τόσο βολική και απλή όσο ο ανεφοδιασμός σήμερα. Ως εκ τούτου, η ACEA προτρέπει το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και το Συμβούλιο να ενισχύσουν σημαντικά την πρόταση της Επιτροπής, προκειμένου να διασφαλιστεί ότι η Ευρώπη μπορεί να δημιουργήσει ένα πυκνό δίκτυο υποδομών φόρτισης και ανεφοδιασμού, συμπεριλαμβανομένων επαρκών αριθμών ταχυφορτιστών σε κάθε κράτος μέλος της ΕΕ έως το 2030.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Green
GES 2021 – Αυξάνονται οι εκδόσεις «πράσινων» ομολόγων – Εκτίμηση για 1,5 τρισ. δολ. το 2022
ESG |

Εκτίμηση ότι οι εκδόσεις «πράσινων» ομολόγων θα φτάσουν το 1,5 τρισ. δολ. το 2022

Η κα Κονιδά,Managing Director και επικεφαλής χονδρικής τραπεζικής της ΗSBC, δήλωσε ότι τους τελευταίους 12-18 μήνες υπάρχει έντονο ενδιαφέρον και στην Ελλάδα σε αυτό τον τομέα, με σημαντικές εκδόσεις από εταιρείες και τράπεζες

Τσίπρας στο GES 2021 – Πρέπει να δούμε ξανά και τα ποιοτικά χαρακτηριστικά της ανάπτυξης
Green |

Τσίπρας: Πρέπει να δούμε ξανά και τα ποιοτικά χαρακτηριστικά της ανάπτυξης

Ο Τσίπρας υπογράμμισε πως «οι αλλεπάλληλες οικονομικές κρίσεις, η πανδημία, αλλά και η κλιματική κρίση, έχουν αναδείξει τους περιορισμούς και τα προβλήματα του κυρίαρχου μέχρι χτες οικονομικού και κοινωνικού μοντέλου»

Κόλλιας (ΟΕΕ) – Να γίνει ομαλά η μετάβαση από τον λιγνίτη στη νέα εποχή
Green |

Κόλλιας (ΟΕΕ): Να γίνει ομαλά η μετάβαση από τον λιγνίτη στη νέα εποχή

Ο πρόεδρος του Οικονομικού Επιμελητηρίου Eλλάδος επεσήμανε τους στόχους που πρέπει να έχει η μετάβαση στην πράσινη οικονομία, μιλώντας στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής, για το νομοσχέδιο της Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης

KPMG – Η αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής έχει γίνει συνείδηση μόνο στα ΔΣ των εταιρειών [Ερευνα]
Executive |

Η πρόκληση της κλιματικής αλλαγής έχει γίνει συνείδηση μόνο στα ΔΣ των εταιρειών [Ερευνα]

Τα διοικητικά συμβούλια, τα ανώτερα στελέχη και οι επικεφαλής των επιχειρήσεων δηλώνουν αυξανόμενη αισιοδοξία για την αντιμετώπιση των προκλήσεων της κλιματικής αλλαγής

ΕΤΕ – Η Ελλάδα μπορεί να πρωταγωνιστήσει στην Πράσινη Ενεργειακή Επανάσταση
Green |

ΕΤΕ: Πώς μπορεί η Ελλάδα να πρωταγωνιστήσει στην Πράσινη Ενεργειακή Επανάσταση [Πίνακες]

Με την 26η Διεθνή Διάσκεψη για το Κλίμα (COP26) να επιβεβαιώνει την ανάγκη άμεσης δράσης για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής, ο ενεργειακός τομέας έρχεται στο επίκεντρο, ως υπεύθυνος για σχεδόν τα 3/4 των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα