Ανοδικές τάσεις επικρατούν σήμερα στη Wall Street, με τους επενδυτές να αντιδρούν θετικά στην ανακοίνωση της νέας αύξησης των λιανικών πωλήσεων, αλλά και τα καλύτερα από τα αναμενόμενα αποτελέσματα τρίτου τριμήνου για κορυφαίες εταιρείες λιανικής, όπως η Walmart και η Home Depot.

O βιομηχανικός Dow Jones ενισχύεται κατά 0,55% ή 198 μονάδες στις 36.240, ο S&P 500 κερδίζει 0,25% στις 4.694 μονάδες και ο τεχνολογικός Nasdaq ανεβαίνει ελαφρά κατά 0,12% στις 15.873 μονάδες.

Ώθηση στην αγορά έδωσαν κυρίως τα θετικά στοιχεία από το λιανεμπόριο, που παρά την άνοδο των τιμών συνεχίζει να απολαμβάνει μια ισχυρή αγοραστική ζήτηση. Είναι χαρακτηριστικό ότι οι λιανικές πωλήσεις εκτινάχθηκαν κατά 1,7% τον Οκτώβριο σε σχέση με μόλις 0,7% τον περασμένο μήνα, υψηλότερα δηλαδή και από τις θετικές εκτιμήσεις των αναλυτών που περίμεναν αύξηση της τάξεως του 1,5%.

Η πορεία αυτή αποτυπώνεται και στην πραγματική αγορά. Η Walmart ανακοίνωσε αυξημένα έσοδα και κέρδη, τα οποία ανά μετοχή διαμορφώθηκαν στα 6,40 δολάρια, αντί των αναμενόμενων 6,20 δολαρίων, καθώς οι πωλήσεις της αυξήθηκαν κατά 9,2%. Αντιστοίχως υψηλότερα από τα αναμενόμενα ήταν και τα κέρδη της Home Depot με τις πωλήσεις να ενισχύονται κατά 9,8%.

Παράλληλα, έκθεση της Federal Reserve έδειξε επίσης μεγαλύτερη από την αναμενόμενη αύξηση της παραγωγής τον Οκτώβριο. Ο δείκτης αυξήθηκε κατά 1,6%, μετά την πτώση του κατά 1,3% το Σεπτέμβριο, αν και η έλλειψη ημιαγωγών παραμένει ανασχετικός παράγοντας για τις βιομηχανίες και δη, τον κλάδο αυτοκινήτου.

Εξάλλου, χθες το απόγευμα ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν έβαλε την υπογραφή του και στο περίφημο πακέτο για την τόνωση των υποδομών, συνολικού ύψους 1 τρισ. δολαρίων, το οποίο μετά από μήνες καθυστερήσεων επικυρώθηκε τελικά από Βουλή και Γερουσία και θα επιτρέψει τη ροή επιπλέον «ζεστού» χρήματος στην αγορά.

Στην αγορά ομολόγων, η απόδοση του 10ετούς χάνει έδαφος κατά 0,012% στο 1,611%, ενώ στις αγορές συναλλάγματος το δολάριο ενισχύεται με την ισοτιμία με το ευρώ να βρίσκεται στο 1,135.

Στην αγορά των commodities, το πετρέλαιο υποχωρεί σήμερα με το αμερικανικό αργό WTI να χάνει 0,37% στα 80,58 δολάρια, καθώς έκθεση της ΙΕΑ σήμερα προέβλεψε αποκλιμάκωση των τιμών λόγω της ενισχυμένης προσφοράς. Σε ανάλογο μοτίβο και ο χρυσός που χάνει 0,34% στα 1.860 δολάρια την ουγγιά.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Wall Street