Συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις για συλλογική σύμβαση εργασίας στην ακτοπλοΐα με τον Σύνδεσμο Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας να αναφέρει,  σήμερα στη συνάντηση με την Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία (ΠΝΟ),  ότι μέχρι Παρασκευή πρωί θα καταθέσει την τελική του πρόταση για το περιεχόμενο της συλλογικής σύμβασης.

Πριν από λίγο σε ανακοίνωσή της η Πανελλήνια Ένωση Ναυτών Εμπορικού Ναυτικού (ΠΕΝΕΝ) επεσήμανε μεταξύ άλλων ότι ο ΣΕΕΝ πρότεινε: «Μηδενική αύξηση για όλο το 2020, μηδενική αύξηση για τους πρώτους 10 μήνες του 2021, 1% από 1/11/2021 έως το τέλος του Ιούνη του 2022 και επιπλέον 1% για το υπόλοιπο του έτους 2022».

Η ΠΕΝΕΝ αναφέρει ότι η πρόταση αυτή απορρίφθηκε αφού «η προτεινόμενη μεσοσταθμική αύξηση στην βάση της 3ετίας αντιστοιχεί σε αύξηση κάτω του 0,5%!!! Ποσό που δεν αντιστοιχεί ούτε σε ένα μικρό μπουκάλι νερό ημερησίως!!!»

Στη συνέχεια η ΠΕΝΕΝ σημειώνει ακόμη ότι οι αυξήσεις «δεν καλύπτουν στο ελάχιστο τις τεράστιες απώλειες που έχει υποστεί το Ναυτεργατικό εισόδημα, πόσο μάλλον απέχουν έτη φωτός από τις πραγματικές τους ανάγκες την περίοδο που διανύουμε που ο πληθωρισμός τρέχει με 3,5% ενώ η ακρίβεια και το καθημερινό μπαράζ των ανατιμήσεων έχει καταβροχθίσει μεγάλο μέρος των ισχνών μισθών που έχουν διαμορφωθεί, ιδιαίτερα την τελευταία δεκαετία».

«Η θέση μας παραμένει επίκαιρη και δικαιώνεται πλήρως ότι καθίσταται μονόδρομος η οργανωμένη πάλη μέσα από την οποία μπορούμε να διεκδικήσουμε τα δικαιώματά μας κόντρα στην πολιτική κυβέρνησης – εφοπλιστών» καταλήγει η ανακοίνωση της ΠΕΝΕΝ.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News