Σύσταση «αγοράς» με τιμή στόχο τα 2,15 ευρώ εξέδωσε για την μετοχή της Πειραιώς μετά και την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων του γ΄ τριμήνου η AXIA Ventures Group, έναντι σύστασης «αύξησης θέσεων» με τιμή στόχο τα 2,20 ευρώ από την Euroxx Securities.

Η τράπεζα, μείωσε τον δείκτη NPE στο 16% έναντι 46% πριν από έξι μήνες και βρίσκεται σε τροχιά επίτευξης μονοψήφιου δείκτη, ενώ στο τέλος του εννεάμηνου του 2021, οι καταθέσεις ανήλθαν σα 52,2 δισ. ευρώ (+ 5,2% από τα τέλη του 2020). Ο συνολικός δείκτης κεφαλαιακής επάρκειας βρίσκεται στο 16%, υψηλότερα από τις ισχύουσες και μελλοντικές κεφαλαιακές απαιτήσεις (proforma δείκτης για τις συναλλαγές Sunrise 2 και Θαλής).

Το σχέδιο μετασχηματισμού της επιτυγχάνει απτά αποτελέσματα σε συγκεκριμένο χρόνο, με στόχο την επίτευξη απόδοσης άνω του 5% επί των ενσωμάτων ιδίων κεφαλαίων κατά το προσεχές διάστημα με την ψηφιοποίηση να αποτελεί τον βασικό μοχλό επιτάχυνσης του προγράμματος μετασχηματισμού της τράπεζας. Το χαμηλό κόστος χρηματοδότησης κατέστησε τη γραμμή εσόδων πιο ανθεκτική, αντισταθμίζοντας την ήπια πίεση στα επιτόκια. Το μειωμένο κόστος καταθέσεων συνέβαλε θετικά, ενώ παράλληλα η αύξηση των εξυπηρετούμενων δανείων, που αναμένεται επίσης και από την αξιοποίηση των πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας που εκτιμάται ότι θα ξεκινήσει το 2022, θα παράγει πρόσθετα έσοδα από τόκους δανείων.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επιχειρήσεις
ΕΛΤΟΝ: Στα 176 εκατ. οι πωλήσεις του ομίλου το 2023
Επιχειρήσεις |

ΕΛΤΟΝ: Στα 176 εκατ. οι πωλήσεις του ομίλου το 2023

Το κρίσιμο εμπορικό μέγεθος που αφορά στις ποσότητες/όγκους των προϊόντων που διακινήθηκαν, η χρήση 2023 σε σχέση με τη χρήση 2022 εμφανίζει οριακή πτώση 3,3% σε επίπεδο Εταιρείας & αύξηση 3,4% σε επίπεδο Ομίλου.