
Για τη θνητότητα που προκαλεί ο κορωνοϊός σε σχέση με τα κρούσματα στο δεύτερο, στο τρίτο και στο τέταρτο κύμα της πανδημίας που βιώνει αυτή τη στιγμή η χώρα μας μίλησε ο Νίκος Τζανάκης.
Ο Καθηγητής Πνευμονολογίας, Νίκος Τζανάκης μιλώντας σε πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1 και μέσα από ένα διάγραμμα με στοιχεία και αντιπαραβολή των κρουσμάτων και των θανάτων σημείωσε πως στις κορυφώσεις τους, στο δεύτερο κύμα ο μέσος όρος θανάτων ήταν 46 ασθενείς ανά ημέρα, στο τρίτο κύμα 53 ασθενείς ημερησίως ενώ στο τέταρτο κύμα ο ημερήσιος μέσος όρος θανάτων είναι 30 ασθενείς.
Όπως επεσήμανε ο κ. Τζανάκης, «έχουμε 3.000 λιγότερους θανάτους στο τέταρτο κύμα της πανδημίας, παρότι η μετάλλαξη Δέλτα είναι πολύ πιο μεταδοτική. Αυτό οφείλεται στο ότι έχουμε το εμβόλιο και την προστασία του». Παράλληλα σημείωσε πως μεγάλο μέρος από τα κρούσματα αφορούν παιδιά και πληθυσμό νεαρής ηλικίας που νοσεί ελαφρύτερα σε σχέση με τους μεγαλύτερης ηλικίας ασθενείς.

Σε ερώτηση για χώρα που έχουν σχετικά παρόμοιο πληθυσμό και αριθμό κρουσμάτων, αλλά πολύ λιγότερους ημερήσιους θανάτους από την Ελλάδα ανέφερε οτι «η διαφοροποίηση με τις άλλες χώρες έχει να κάνει με τον εμβολιασμό των πολιτών τους, στην ηλικιακή ομάδα των οποίων υπάρχει αυξημένη θνητότητα. Εδώ οι άνω των 60 ετών, δίνουν το 86% των θανάτων».
Τέλος σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του κ. Τζανάκη, «η σταθεροποίηση στα κρούσματα, καλώς εχόντων των πραγμάτων, θα έρθει γύρω στις 5-10 Δεκέμβρη και 2-3 εβδομάδες μετά θα έρθει η ανάλογη εικόνα στις διασωληνώσεις και στους θανάτους».


Latest News

Βροχές και χαλαζοπτώσεις την Παρασκευή – Ισχυρές καταιγίδες στην Αττική
Άστατος θα είναι ο καιρός σήμερα Παρασκευή, με κύρια χαρακτηριστικά τις βροχές και τις καταιγίδες. Αναλυτική πρόγνωση

Ο Τραμπ διαψεύδει... τη διάψευση του Πεκίνου - «Σε εξέλιξη συνομιλίες με την Κίνα»
O αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ υποστηρίζει το ακριβώς αντίθετο από αυτό που λέει το Πεκίνο

Οργιάζουν τα σενάρια για την τύχη του Ζελένσκι
Εν μέσω ασφυκτικής πίεσης βρίσκεται ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι που καλείται να λάβει κρίσιμες αποφάσεις για τη χώρα του.

ΒΗΜΑ της Κυριακής: Έρχεται στις 27 Απριλίου με συναρπαστικές προσφορές
Το ΒΗΜΑ κυκλοφορεί την Κυριακή 27 Απριλίου μαζί με το ΒΗΜΑ στην Ιστορία «1939-1945 Β’ Παγκόσμιος Πόλεμος», το περιοδικό Vita, τη μαθητική εφημερίδα της Νάξου και φυσικά, το ΒΗΜΑGAZINO

Το ReArm της ελληνικής αμυντικής βιομηχανίας – Το παρασκήνιο της σύσκεψης στο Μαξίμου
Οι εκπρόσωποι της ελληνικής αμυντικής βιομηχανίας που συμμετείχαν στη σύσκεψη στο Μαξίμου και οι στόχοι που τέθηκαν

Τι αλλάζει στις συναλλαγές με το Δημόσιο – Ποια «δημοφιλή» πιστοποιητικά καταργούνται
Κοινό Δελτίο Τύπου των Υπουργείων Εσωτερικών και Ψηφιακής Διακυβέρνησης

Μητσοτάκης: Συνάντηση με εκπροσώπους εταιρειών της ελληνικής αμυντικής βιομηχανίας
Συζητήθηκαν οι δυνατότητες συνεργειών και οι προοπτικές συμμετοχής των ελληνικών εταιρειών αμυντικής τεχνολογίας σε εγχώρια και ευρωπαϊκά αμυντικά προγράμματα

Συναντήσεις Τζιτζικώστα με Airbus και Boeing
Αντικείμενο των συναντήσεων ήταν η νέα πολιτική της ΕΕ για τις αερομεταφορές και τη νέα Στρατηγική για τις Αερομεταφορές

Παράταση μέχρι 15 Ιουνίου για τα ακαθάριστα οικόπεδα - Πώς θα κάνετε τη δήλωση
Την παράταση ανακοίνωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος τόνισε ότι ο καθαρισμός των οικοπέδων προστάτεψε πέρυσι περιουσίες και βοήθησε την Πυροσβεστική.

Πρέπει να ανησυχεί η Ελλάδα μετά τον σεισμό στην Κωνσταντινούπολη; - Τι απαντούν σεισμολόγοι
Ο σεισμός στην Κωνσταντινούπολη προκάλεσε πανικό, ενώ ξύπνησε άσχημες αναμνήσεις – Σεισμολόγοι απαντούν για το εάν θα επηρεαστεί η Ελλάδα