Τα νέα σπίτια που κατασκευάζονται στην Αγγλία θα πρέπει να έχουν σημεία φόρτισης για ηλεκτρικά οχήματα, σύμφωνα με τα σχέδια που ανακοίνωσαν οι αρχές στο Ηνωμένο Βασίλειο

«Στο εξής όλα τα νέα σπίτια και κτήρια θα πρέπει να έχουν σημεία φόρτισης EV, ενώ άλλα 145.000 σημεία φόρτισης θα εγκατασταθούν σε διάφορα σημεία, όπως προβλέπεται από τους νέους κανονισμούς», δήλωσε ο πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον κατά τη διάρκεια ομιλίας στο ετήσιο συνέδριο της Συνομοσπονδίας Βρετανικής Βιομηχανίας.

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, ο Τζόνσον αναφέρθηκε στις δικές του εμπειρίες από την οδήγηση ηλεκτρικών οχημάτων.

Σε ανακοίνωση που εξεδόθη την Κυριακή πριν από τις δηλώσεις του Τζόνσον, η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου διευκρίνισε τις λεπτομέρειες του σχεδίου.

Εκτός από τα νέα σπίτια και κτήρια όπως οι χώροι εργασίας και τα σούπερ μάρκετ που απαιτείται να εγκαταστήσουν σημεία φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων από το 2022, οι κανονισμοί θα ισχύουν επίσης για κτήρια όπου πραγματοποιούνται μεγάλες ανακαινίσεις.

Το σχέδιο για την επέκταση των σημείων φόρτισης έρχεται καθώς το Ηνωμένο Βασίλειο προσπαθεί να αναπτύξει την απαραίτητη υποδομή για να αντεπεξέλθει στον στόχο του να σταματήσει την πώληση νέων αυτοκινήτων και φορτηγών ντίζελ και βενζίνης από το 2030. Θα απαιτήσει επίσης, από το 2035, όλα τα νέα αυτοκίνητα και φορτηγά να έχουν μηδενικές εκπομπές καυσαερίων.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Green