Από σήμερα 23 μέχρι και την Πέμπτη 25 Νοεμβρίου θα βρίσκεται στην Πορτογαλία ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Χρήστος Στυλιανίδης, προκειμένου να λάβει μέρος στις εργασίες της 14ης υπουργικής Συνόδου της Ανοιχτής Μερικής Συμφωνίας για την Αντιμετώπιση Μεγάλων Καταστροφών του Συμβουλίου της Ευρώπης, καθώς και στην υπουργική Στρογγυλή Τράπεζα στα πλαίσια του Ευρωπαϊκού Φόρουμ για τη Μείωση του Κινδύνου Καταστροφών (EFDRR) του γραφείου Ηνωμένων Εθνών για τη Μείωση του Κινδύνου Καταστροφών (UNDRR).

Κεντρικές θεματικές στα δύο διεθνή fora αποτελούν η κλιματική κρίση και η ανάγκη καλύτερου συντονισμού μεταξύ των κρατών-μελών για την αποτελεσματική αντιμετώπιση των συνεπειών της, με έμφαση στην προστασία ευάλωτων ομάδων του πληθυσμού, καθώς και διδάγματα από τη διαχείριση κρίσεων μεγάλης κλίμακας, όπως η πανδημία Covid-19.

Ο κ. Στυλιανίδης θα έχει την ευκαιρία να παρουσιάσει, επιπλέον, στους συμμετέχοντες υπουργούς τις ελληνικές πρωτοβουλίες στα ζητήματα αυτά, όπως αποτυπώνονται και μέσα από τη δημιουργία του νέου υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας.

Ο υπουργός θα έχει επίσης συναντήσεις με τον υπουργό Εσωτερικών της Πορτογαλίας, Eduardo Cabrita, τον υπουργό Περιβάλλοντος, João Pedro Matos Fernandes, καθώς και τον δήμαρχο της Λισαβόνας και πρώην Ευρωπαίο Επίτροπο, Carlos Moedas.

Στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Φόρουμ για τη Μείωση του Κινδύνου Καταστροφών, ο κ. Στυλιανίδης θα συναντηθεί, επίσης, με τη βοηθό γενική γραμματέα και Ειδική Αντιπρόσωπο του γγ ΗΕ για τη Μείωση του Κινδύνου Καταστροφών, Mami Mizutori, καθώς και τον επικεφαλής του Γραφείου Ευρώπης και Κεντρικής Ασίας του ΟΗΕ για τη Μείωση του Κινδύνου Καταστροφών, Octavian Bivol.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Green
Σερβία – Ογκώδεις διαδηλώσεις κατά της εξόρυξης λιθίου από την RioTinto (Photo/Video)
Green |

Σερβία: Ογκώδεις διαδηλώσεις κατά της εξόρυξης λιθίου από την RioTinto (Photo/Video)

Χιλιάδες πολίτες της Σερβίας σε 50 πόλεις απέκλεισαν κεντρικές οδικές αρτηρίες διαμαρτυρόμενοι για την ψήφιση νομοσχεδίου που επιτρέπει την αναγκαστική απαλλοτρίωση ιδιωτικών εκτάσεων γης για έργα και επενδύσεις που χαρακτηρίζονται εθνικής σημασίας

Σουηδία – «Πράσινη» ανάπτυξη στα όρια του Αρκτικού Κύκλου
Green |

Σουηδία: «Πράσινη» ανάπτυξη στα όρια του Αρκτικού Κύκλου

Στο βόρειο τμήμα της σκανδιναβικής χώρας καταστρώνονται φιλόδοξα σχέδια και έργα, στο πλαίσιο της πράσινης μετάβασης της ευρωπαϊκής οικονομίας. Ζητούμενο ωστόσο παραμένει η προσέλκυση εργαζομένων, υπό… πολικές συνθήκες

Νέο «Εξοικονομώ» – Έναρξη στις 13 Δεκεμβρίου – Οι επιλέξιμες δαπάνες και τα κριτήρια
Green |

Νέο «Εξοικονομώ»: Έναρξη στις 13 Δεκεμβρίου – Οι επιλέξιμες δαπάνες και τα κριτήρια

Για πρώτη φορά θα υπάρχει ξεχωριστός προϋπολογισμός ύψους 100 εκατ. για ευάλωτα νοικοκυριά, ενώ θα ληφθεί ειδική μέριμνα για μονογονεϊκές οικογένειες, πολυτέκνους και νοικοκυριά με ΑμεΑ